Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Так і до Великодня затримаються: ченці УПЦ МП продовжують «зубами» триматися за Лавру (Відео)

«У нас просто немає місця, куди це все вивезти, а залишати ми нічого не маємо наміру...»

Скріншот з відео.

Так і до Великодня затримаються: ченці УПЦ МП продовжують «зубами» триматися за Лавру (Відео)

Намісник монастиря митрополит Павло заявив, що збирається перебувати на території монастиря зі своєю «братією» до кінця березня

Ченці Української Православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) заявили, що планують затриматися на території Києво-Печерської Лаври до 29 березня, попри чітке розпорядження Мінкульту України до цього числа звільнити територію монастиря. 

Про це заявив ватажок московської православної «братії» намісник Лаври Павло у своєму новому відеозверненні. Відповідний ролик оприлюднено на каналі Лаври в YouTube., передає УНІАН.

За 35 років братія зробила все, щоб упорядкувати життя обителі і паломників, і у нас просто немає місця, куди це все вивезти, а залишати ми нічого не маємо наміру.

У відео Павло в черговий раз «понив», що його виселяють з власної домівки й заявив, ченці не можуть так швидко вивезти своє майно. За 35 років перебування у Лаврі вони занадто багато нажили й залишати це все комусь іншому не збираються, зізнався він. 

«За 35 років братія зробила все, щоб упорядкувати життя обителі і паломників, і у нас просто немає місця, куди це все вивезти, а залишати ми нічого не маємо наміру», - сказав Павло. 

Також він звинуватив президента України в тому, що той відмовився з ним побачитися та угледів у цьому «неповажне ставлення» до УПЦ.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Джерело:
Telegram Channel