Напікши пасок та нафарбувавши крашанок, варто подумати, що ж поставити на святковий стіл. На Великдень заведено ходити в гості і самому приймати гостей. Якщо ви закупили заздалегідь продукти, то приготувати щось смачненьке до святкового столу ще встигнете
Напікши пасок та нафарбувавши крашанок, варто подумати, що ж поставити на святковий стіл. На Великдень заведено ходити в гості і самому приймати гостей. Якщо ви закупили заздалегідь продукти, то приготувати щось смачненьке до святкового столу ще встигнете
Салат «Директорський» 100 грамів грецьких горіхів, 300 грамів курячого філе і стільки ж свіжих печериць, 4 яйця, 2—3 огірки, 1—2 цибулини, майонез, сіль, зелень. Філе відварити, дрібно порізати і перемішати з горіхами. Шампіньйони підсмажити з цибулею, посолити. Яйця відварити, почистити, відділити білки від жовтків і натерти (окремо) на крупній тертці. Огірки нарізати кружальцями. Викладати шарами, кожен змазати майонезом і трохи посолити: куряче філе з горіхами, огірки, жовтки, білки, гриби. Прикрасити зеленню.
«Веселий апельсин» На шість апельсинових кошичків потрібно: 3 апельсини, які слід поділити навпіл, одне копчене куряче стегенце, огірок, зелена цибуля. Ріжемо куряче м’ясо і огірок квадратиками. М’якоть одного апельсина, цибулю нарізати шматочками. Усе перемішати, заправити майонезом. Розкласти в апельсинові кошички і подавати до столу.
Незвичне олів’є У цей салат додаємо всі ці ж інгредієнти, що й до звичного нам олів’є: картопля, варені яйця, морква, цибуля, консервований горошок, солоні огірки і… порізане на квадратики яблуко, м’який чорнослив без кісточок. Усе заправляємо майонезом, перемішуємо, прикрашаємо зеленню.
Хрін з майонезом Потрібно: два корені хрону, 4 варені яйця, півбанки майонезу, сіль. З відварених яєць взяти білки і натерти на дрібній тертці, додати натертий хрін у пропорції: дві частини білків до однієї хрону. Посолити, додати майонез і добре вимішати. Якщо хтось любить ніжний смак, можна додати дрібно натертий плавлений сирок.
Цукерки «Сніжки» Потрібно: 0,5 літра вареного згущеного молока, 200 грамів масла, 1—2 столові ложки меду, 2 великі пачки кукурудзяних паличок, кокосова стружка. Палички подрібнити, додати згущене молоко, масло, мед, вимішати. З маси приготувати кульки, обкачати їх у кокосовій стружці й поставити у холодне місце.