Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Навіщо досвідчені господині трясуть яйця перед варінням: кулінарна хитрість

Можна також покачати в сирому вигляді по столу.

Фото з відкритих джерел.

Навіщо досвідчені господині трясуть яйця перед варінням: кулінарна хитрість

Якщо провести таку маніпуляцію, то велика частина корисного білка залишається на шкаралупі

Яйця – улюблений продукт багатьох українців. Але як зварити їх правильно, щоб вони були смачними та не втратили своїх корисних харчових властивостей? Відповідь на це питання дає Радіо Трек.

Виявляється, все досить просто. Деякі досвідчені господині радять трохи потрясти сире яйце, перш ніж опускати його у воду.

Річ у тім, що іноді через деякі помилки при приготуванні, велика частина корисного білка залишається на шкаралупі. А виколупувати його – не дуже просто.

А, якщо потрясти яйце перед варінням, його вміст буде рівномірно розподілено і очистити яйце буде набагато простіше.

А, якщо потрясти яйце перед варінням, його вміст буде рівномірно розподілено і очистити яйце буде набагато простіше.

Якщо ви боїтеся, що під час трясіння можна порушити цілісність жовтка, тоді краще віддати перевагу іншому способу – покрутити яйце на столі – результат буде таким же.

До слова, відправляти яйця слід лише у каструлю із холодною водою. І не забувайте додати чайну ложку солі при варінні. Тоді яйця будуть ідеально чиститись.

Читайте також: «Пісна запіканка – смачна  й поживна страва»

Реклама Google

Telegram Channel