Усі знають: сік — продукт корисний. Він збагачує організм мінеральними речовинами, вітамінами, органічними кислотами...
Усі знають: сік — продукт корисний. Він збагачує організм мінеральними речовинами, вітамінами, органічними кислотами.
Звичайно, ідеальний варіант — це фреш. На жаль, не завжди можна знайти час, щоб потішити себе свіжоприготовленим напоєм. Ось і йдемо до найближчого супермаркета. Але далеко не кожен сік із пакета йде на користь. Більшість соків одержують або з концентрату, або методом прямого віджимання (цю інформацію ви знайдете на упаковці). Приготовлені методом прямого віджимання — найкращі, адже цей спосіб переробки дає змогу зберегти максимум корисних речовин. Як правило, ми вибираємо прозорий, а значить, освітлений, пропущений через спеціальний фільтр напій. Соки з м`якоттю подобаються не всім. А вони заслуговують особливої уваги. У такому продукті містяться пектини, які виводять з організму радіонукліди, поліпшують травлення і підтримують мікрофлору кишечника. Щоб переконатися, що ви купуєте дійсно натуральний продукт, уважно вивчіть його склад. У ньому не повинно бути консервантів (сік зберігається завдяки температурній обробці і особливій упаковці), стабілізаторів, фарбників. Іноді в сокові може бути цукор (це стосується соків з м`якоттю), а також сіль і спеції (в овочевих соках), це цілком допустимо. Термін зберігання більшості натуральних соків — до двох років. Але, щоб бути упевненими, що сік не втратив свої цінні якості, краще вибирати продукт, «не старший» за півроку.