Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
На президента США балотуватиметься Кеннеді-молодший, син якого воював за Україну

Роберт Френсіс Кеннеді-молодший.

Фото Гордон.

На президента США балотуватиметься Кеннеді-молодший, син якого воював за Україну

Роберт Кеннеді-молодший оголосив про участь у президентських виборах 2024 року у США. У своїй промові він заявив, що його син брав участь у харківському контрнаступі ЗСУ. Проте його «мирні» пропозиції можуть не сподобатись українцям

Роберт Френсіс Кеннеді-молодший, який є племінником колишнього президента США Джона Кеннеді й сином колишнього генпрокурора США і вбитого у 1968 році кандидата в президенти Роберта Кеннеді, 19 квітня оголосив про висування своєї кандидатури від Демократичної партії на виборах президента США у 2024 році.
Про це повідомляє «Гордон» з посиланням на CNN.
Кеннеді-молодший під час свого виступу в Бостоні заявив, що уряд США має чітко пояснити, чому Штати надають допомогу Україні, його цитує Daily Mail.

Він поставив під сумнів вартість підтримки Києва.

Не в національних інтересах Америки «підштовхувати Росію ближче до Китаю», а також втягувати США у те, що «може призвести до обміну ядерними ударами», зазначив політик, відео промови опубліковано в YouTube The Independent.
«Ми перебуваємо в Україні з правильних причин… Ми перебуваємо там через наше співчуття до українського народу, який зазнав жорсткого поводження, незаконного вторгнення, – наголосив Кеннеді-молодший. – Мій син Коннор, я пишаюся ним, вступив до Іноземного легіону й воював в Україні під час харківського наступу як кулеметник у групі спецпризначенців».
На думку політика, дипломатія «ще ніколи не була випробувана» – «ми запропонуємо відвести наші війська і ядерні ракети від кордонів Росії». Це спонукає Росію вивести свої війська з України, а миротворці ООН гарантуватимуть мир у східних регіонах країни, зазначив Кеннеді-молодший.
Водночас, він поставив під сумнів вартість підтримки Києва.

Нагадаємо, що Коннор Кеннеді написав у Instagram торік 14 жовтня, що побував на війні в Україні у складі Іноземного легіону. «Я не мав військового досвіду і не був точним стрільцем, але я міг носити важкі речі й швидко навчався. Я також був готовий померти там. Незабаром мене погодилися відрядити на північно-східний фронт, – повідомив він. – Мій час в Україні був недовгим, але я багато чого побачив і відчув. Мені сподобалося бути солдатом, більше, ніж я очікував. Це жахливо. Але життя просте, і винагорода за відвагу й добрі вчинки суттєві. Мої друзі знають, чому я повернувся додому».

Реклама Google

Telegram Channel