Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
На війні батько прикрив собою пораненого сина, а сам загинув від снаряду окупантів

Чоловік загинув у день народження сина.

Фото facty.

На війні батько прикрив собою пораненого сина, а сам загинув від снаряду окупантів

На Донеччині у боях проти росіян 9 квітня загинув 50-річний Ігор Руденко з Вінниччини

Під час атаки він прикрив собою пораненого сина Рената, з яким разом були на фронті. Своїм вчинком він врятував сина смерті. Зараз Ренат перебуває у лікарні Дніпра із важкими пораненнями.

Про це повідомляють «Факти».

 Ігор Руденко пішов на фронт на третій день повномасштабного вторгнення Росії в Україну разом зі старшим сином Ренатом.

«Тато загинув на мій день народження. Єдина втіха, що тіло таки знайшли й змогли евакуювати з того пекла. Ми змогли батька із почестями поховати. Він без роздумів долучився до Рената, щоби завжди бути поруч і оберігати його на війні», - розповів молодший син Ігоря - Олександр.

Спочатку Ренат з батьком обороняли аеропорт у Гавришивці. Після навчання на Львівщині у лавах 35 окремої бригади морської піхоти Руденки вирушили на Донеччину.

Тато лишився із Ренатом, заявивши, що хай би це коштувало йому життя, але він не залишить свою дитину.

«В одній із останніх розмов батько сказав, що вони охороняють одну із важливих трас у напрямку Авдіївки. А вже 8 квітня там був важкий стрілецький бій, де українські бійці зазнали втрат та поранень. Та мої рідні тоді вижили. А вже наступного дня цією трасою почала йти важка артилерія - російські танки, в хід пішли ракети», - розповів Олександр.

У той день першим отримав поранення його брат Ренат - снаряд поцілив йому у праву ногу та розірвався. Осколки поцілили у ліву кінцівку.

«Тато в той момент перебував в іншій групі. А дізнавшись, що сталось, прибіг до Рената. Брат вже не міг сам йти. Тут знову почався бій. Тато лишився із Ренатом, заявивши, що хай би це коштувало йому життя, але він не залишить свою дитину», - розповів молодший син Ігоря.

Боєць зміг відтягти пораненого сина в укриття. Але загарбники запустили дрон, за допомогою якого координували дії танка. Зрозумівши, що росіяни можуть атакувати укриття, Ігор накрив собою Рената.

«Ренат відчув лише удар в плече. Дивиться - тато на ньому лежить поранений. Батько сказав, що не відчуває лівої сторони. Він був ще певний час при тямі. Мав міцне серце, яке до останнього билось в його грудях. Вмираючи, тато встиг сказати Ренату, щоби він вижив та цінував своє життя, бо воно безцінне», - пригадує Олександр.

Він розповів, що брат був змушений покинути тіло батька, бо почув, що наближається російська піхота, яка могла вбити і його. Рената медики змогли евакуювати. Його доставили у Покровськ у важкому стані, де терміново прооперували. Він втратив багато крові і мав серйозні поранення на правій нозі та лівому стегні.

На війні батько прикрив собою пораненого сина, а сам загинув від снаряду окупантів

Зараз він перебуває у Дніпропетровській обласній лікарні імені Мечникова, де лікарі намагаються врятувати йому ногу.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel