Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Предстоятель ПЦУ на Волині: «Без перемоги на внутрішньому духовному фронті наша велика Перемога буде неповноцінною» (Фото)

На згадку про відвідування наймолодшого міста Волині голова Нововолинської ТГ Борис Карпус подарував Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію картину із зображенням Свято-Духівського собору.

Фото Алли ЛІСОВОЇ.

Предстоятель ПЦУ на Волині: «Без перемоги на внутрішньому духовному фронті наша велика Перемога буде неповноцінною» (Фото)

У Нововолинську митрополит подякував місцевим депутатам, які першими в області прийняли рішення про заборону діяльності на теренах громади церков мп

Учора, 9 травня, з 16.30 і майже до заходу сонця глава Православної церкви України Епіфаній разом із ієрархами, духовенством та нововолинцями молилися за мир і добро на українській землі в церквах - Свято – Михайлівській, Кирила та Мефодія й Свято – Духівському соборі шахтарського міста.

Візит предстоятеля ПЦУ відбувся у День Європи. З цього приводу Блаженніший зазначив: «Ми - невід’ємна частина європейської цивілізації і європейської спільноти – й будемо далі невпинно йти цим шляхом. Ми - спадкоємці великої Київської Русі, і якщо будемо єдині – збережемо нашу державність».

Митрополит висловив здивування, що на Волині ще досі є багато осередків «руского міра». Він переконаний, що всі православні українці мають бути в єдиній православній церкві. Владика наголошує, що процес складний, тому ми, як демократична країна, маємо діяти зважено. Щоб не було протистоянь, все має завершитися мирно і спокійно. Хоча це питання вже перейшло в площину безпеки української держави. Блаженніший резюмував: «Без перемоги на внутрішньому духовному фронті наша велика ПЕРЕМОГА буде неповноцінною».

Митрополит висловив здивування, що на Волині ще досі є багато осередків «руского міра». Він переконаний, що всі православні українці мають бути в єдиній православній церкві.

У церкві Кирила і Мефодія, яка першою у Нововолинському благочинні на чолі з священником Олександром Горевичом перейшла у ПЦУ, гостя пишним короваєм вітали відома збирачка старовинного одягу, краєзнавиця Марія Доліновська разом з чоловіком Ярославом.

Митрополит Епіфаній нагородив церковними відзнаками священнослужителів, волонтерів, громадських діячів, військових.

Серед них - Почесний громадянин міста і Волині Олександр Каліщук, депутати міської ради Магомед Магомаєв, Ігор Тимощук, генеральний директор ТОВ «ВМК» Олександр Гоцка, начальник другого відділу Володимир-Волинського центру комплектації та соціальної підтримки підполковник Олександр Кондисюк, юний волонтер Юрій Нінічук, радник міського голови Катерина Варвус, підприємець - аграрій Юрій Єлева.

Юрій Володимирович вручив гостеві величезний кошик з яблуками з власного саду, а такж розповів, що 25 років тому на посаді директора Нововолинського ливарного заводу, власноруч із колективом виливав дзвони для Свято-Михайлівського собору. Він подарував Епіфанію дзвіночок із цього металу.

 
 
 
 

 Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel