Курси НБУ $ 42.13 € 43.37
Вегетаріанські котлети: склад та користь вживання

Волинь-нова

Вегетаріанські котлети: склад та користь вживання

Вегетаріанські котлети - це смачна та досить ситна страва, яка сподобається любителям здорового харчування та переконаним веганам. Вони стають чудовою альтернативою напівфабрикатам, які виготовлені з м'яса сільськогосподарських тварин та птиці. Завдяки їм можна вдосталь насититися та отримати необхідну кількість вітамінів, мінералів, клітковини та інших корисних речовин. Якщо правильно підібрати та приготувати рослинні котлети, то можна не лише добре перекусити, а й зміцнити своє здоров'я. Такі веганські напівфабрикати дозволять дотримуватись дієти або посту.

Які інгредієнти використовують для приготування рослинних котлет

Кожна людина, яка відмовляється від вживання продуктів тваринного походження та дотримується вегетаріанства, може без особливих зусиль придбати рослинні котлети у спеціалізованих супермаркетах або інтернет-магазинах. Серед них виділяється магазин Пан-і-Веган, який займається продажем вегетаріанських продуктів. Для приготування веганських котлет використовуються виключно компоненти на рослинній основі. Вони не містять натурального м'яса, шкідливих барвників, штучних добавок. До найпоширеніших інгредієнтів варто віднести:

  • Пшеничний білок. Протеїн, отриманий з пшеничного борошна, відмінно підходить для приготування вегетаріанських напівфабрикатів, в тому числі котлет. Він добре імітує текстуру м'яса, легко засвоюється людським організмом та зміцнює імунну систему. Магній, який міститься у складі пшеничного білка, допомагає нормалізувати роботу серцевого м'яза, впоратися з втомою, стресами та безсонням. Котлети, приготовані з пшеничного протеїну, не підходять людям, які страждають на підвищену чутливість до глютену.

  • Соєвий білок. З нього виходять смачні та ситні котлети. Соєвий протеїн містить лейцин, який сприяє відновленню кісток, шкіри, м'язів. Також він допомагає знизити вагу. Соєвий білок багатий на сапоніни, які підтримують імунну систему та знижують рівень холестерину в крові. Соя добре впливає на травлення. Соєві котлети можна сміливо вживати навіть тим, хто сприйнятливий до напівфабрикатів.

  • Гороховий білок. Він багатий на аргінін, який необхідний для зростання м'язів, фізичної витривалості, насичення тканин киснем, роботи мозку. Гороховий протеїн позитивно впливає на серцево-судинну систему. Він знижує рівень холестерину. Котлети, які мають у складі такий рослинний білок, відмінно підійдуть професійним спортсменам та атлетам.

Для покращення смакових якостей у вегетаріанські котлети часто додають капусту, броколі, цибулю, моркву, буряк, шпинат, томати, а також інші овочі та зелень. Такі рослинні напівфабрикати можна подавати до столу в розігрітому вигляді, самостійно або на додаток до різних гарнірів. Вони добре поєднуються з гречаною та рисовою кашею, картопляним пюре.

Чому варто вживати веганські котлети

Такі вегетаріанські напівфабрикати дозволяють експериментувати зі стравами без використання традиційного м'яса. До основних переваг рослинних котлет належить:

  • не містять тваринного жиру, який важко засвоюється;

  • легко засвоюються організмом, додають енергії;

  • сприяють зниженню рівня холестерину в крові;

  • підходять людям з чутливим травленням;

  • надається можливість підібрати котлети на свій смак.

Вегетаріанські котлети чудово підійдуть тим людям, які не люблять тривалий час готувати. Якщо їх вживати, то можна не турбуватися про свою фігуру та здоров'я. Такі веганські напівфабрикати прикрасять будь-яке гуляння та виручать господиню тоді, коли потрібно швидко піднести страву гостям.

Telegram Channel