Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
У Володимирі на базі однієї з початкових шкіл створять міську гімназію

Фото ілюстративне / YouTube.

У Володимирі на базі однієї з початкових шкіл створять міську гімназію

Одне з проблемних питань чергової сесії Володимирської міської ради стосувалось перепрофілювання початкової школи №7, на базі якої пропонується створити міську гімназію, аби діти, які не зможуть продовжити навчання у новоствореному спортивному ліцеї-інтернаті, мали змогу  здобувати загальну середню освіту у стінах свого навчального закладу

Перед початком обговорення даного проєкту рішення, до депутатів звернулась запрошена на сесію радниця голови Волинської обласної ради Людмила Плахотна. Вона коротко нагадала історію реформування теперішнього ліцею «Центр освіти», що триває уже не перший рік через законодавчі зміни. Нині держава поставила перед обласними керманичами нове завдання – створити в області усі типи спеціалізованих закладів. Якщо освітні заклади наукового та військового профілів на Волині уже діють, то поки що немає жодного закладу спортивного профілю, зазначила пані Людмила.

Відтак вирішили створити спортивний інтернат саме у Володимирському обласному ліцеї «Центр освіти», адже тут для цього уже є майже вся необхідна база. Після реформування закладу теперішні учні 5-9 класів ліцею, які не є спортсменами, мають змінити місце навчання. Аби зберегти педагогічний колектив та забезпечити наступність у навчанні, обласна рада пропонує міській владі Володимира перепрофілювати початкову школу №7 у гімназію. Для цього облрада передасть у користування нового навчального закладу усю матеріальну базу, яку зараз використовують педагоги та учні, а також 2,5 млн освітньої субвенції.

Надали слово під час обговорення присутнім на сесії представницям батьківського колективу обласного ліцею. Вони звернулись до депутатів із проханням зберегти цей навчальний заклад, який вони свого часу обрали для дітей, аби забезпечити їх високими знаннями, аби вони мали можливість займатись науковою дільністю, спортом, а також відвідувати різні гуртки та перебувати у школі повного дня. Окрім цього, обласний ліцей – єдиний навчальний заклад у нашій громаді, де надають педагогічний патронат для дітей з інвалідністю. Учнів, які перебувають на інклюзії, у цьому навчальному закладі – 17. Саме завдяки педагогічному патронату батьки таких діток мають змогу працювати, лишаючи їх на цілий день у закладі під наглядом професійних педагогів.

Дискутуючи, депутати висловлювали різні думки – хтось зауважував, що проєкт рішення про перепрофілювання навчального закладу недопрацьований та не містить жодної конкретики чи розрахунків, а хтось закликав колег підтримати дане рішення, оскільки місцеві обранці повинні діяти в інтересах мешканців громади. Зокрема, депутати Костянтин Зінкевич та Олексій Панасюк відстоювали думку, що це рішення варто зняти з порядку денного, аби детальніше його вивчити та обговорити, а Микола Савельєв та Олена Жуйвода висловились на підтримку збереження навчального закладу у форматі гімназії під патронатом Володимирської міської ради.

На завершення дискусії міський голова Ігор Пальонка зауважив, що реформування освіти у нашій громаді має відбуватись максимально безболісно. Для цього потрібно подбати про дітей та викладацький склад наших навчальних закладів, забезпечивши їх належними умовами  для навчання та праці. «За рішенням про перепрофілювання початкової школи – доля кількох сотень дітей з нашої громади та пів сотні викладачів. Тож не забувайте про це під час голосування», – наголосив очільник громади.

У підсумку голосування більшістю голосів депутатів було підтримане рішення про перейменування та перепрофілювання (зміну типу) «Початкової школи №7 Володимирської міської ради». 

Читайте також: На Володимирщині мати й батько намагалися відкупити дитину від штрафу.

Реклама Google

Telegram Channel