Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
На Волині відремонтують чотири лікарні за понад пів мільярда

Загальна вартість реконструкції перевищує 16 мільйонів євро, термін кредитування – 25 років.

Фото Волинська обласна рада.

На Волині відремонтують чотири лікарні за понад пів мільярда

Для цього буде використано пільгову позику Європейського інвестиційного банку

Волинська обласна рада формує програму місцевих гарантій за позикою на утеплення лікарень. Деталі програмного документу голова обласної ради Григорій Недопад та очільник бюджетної комісії Орест Маховський обговорили з керівниками обласних медустанов-учасниками проєкту модернізації.

Про це повідомляє обласна рада.

Цією фінансовою установою погоджено заявки 4-ох волинських медзакладів (обласної клінічної лікарні, об’єднання захисту материнства і дитинства, психіатричної лікарні та госпіталю інвалідів війни) на 5 комплексів будівель.

Григорій Недопад зауважив, що над проєктом «Термореновація будівель медичних закладів Волині» обласна рада працює уже кілька років. Він передбачає комплексну енергомодернізацію за європейськими стандартами (заміну вікон, даху, вентиляційної та теплової систем, утеплення фасадів, будівництво модульної котельні тощо) і фінансується за рахунок пільгової позики Європейського інвестиційного банку. Цією фінансовою установою погоджено заявки 4-ох волинських медзакладів (обласної клінічної лікарні, об’єднання захисту материнства і дитинства, психіатричної лікарні та госпіталю інвалідів війни) на 5 комплексів будівель. Загальна вартість реконструкції перевищує 16 мільйонів євро, термін кредитування – 25 років.

«Зараз підготовка проєкту перебуває на фінішній прямій. Активно комунікуємо з Міністерством фінансів, яке і має погодити нам позику та підписати кредитну угоду. Проєкт термореновації амбітний і дуже перспективний, тож наше завдання – дотриматися усіх передбачених процедур, аби отримати згоду. Якщо все складеться так, як плануємо, наприкінці цього року вже зможемо перейти до практичної реалізації», – зауважив голова обласної ради.

Деталі роз’яснив голова депутатської комісії з питань бюджету і цінової політики Орест Маховський повідомив, що левову частку оплати зобов’язань обласна рада бере на себе, медзакладам же пропонується співфінансування в межах 15-30% в залежності від їх фінансових спроможностей.

Реклама Google

Telegram Channel