Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Волинську адміністрацію приїздив представник офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців

Домовилися, як опікуватимуться біженцями.

Фото: Волинська ОВА.

У Волинську адміністрацію приїздив представник офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців

Зокрема, це допомога вразливим категоріям людей у відновленні документів, наданні психологічної підтримки тощо

Про допомогу внутрішнім переселенцям та вразливим категоріям українців, які повертаються додому через ПП «Доманове» йшлося під час зустрічі заступниці голови ОДА Мирослави Якимчук з представниками Львівського офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців сьогодні, 24 травня 2023 року. Про це інформує пресслужба ОДА.

«Разом з партнерами ми допомагаємо внутрішньо переміщеним особам у захисті та облаштуванні умов проживання, – сказав Раян Маршалл, голова Львівського офісу УВКБ ООН у справах біженців. – Також сферою нашої відповідальності є моніторинг кордонів. Ми розуміємо, що є певна частина українців, які повертаються додому через українсько-білоруський кордон. І хочемо обговорити можливість надавання необхідних послуг цим людям».

Зокрема, це допомога вразливим категоріям людей у відновленні документів, наданні психологічної підтримки тощо.

«Дійсно частина людей повертаються додому через українсько-білоруський кордон в межах Волині, а саме через «Доманове». Наразі цей пункт єдиний, де є така можливість, однак лише для громадян України. Виїхати з нашої області в Білорусь не можна», – зазначила Мирослава Якимчук.

«Дійсно частина людей повертаються додому через українсько-білоруський кордон в межах Волині, а саме через «Доманове». Наразі цей пункт єдиний, де є така можливість, однак лише для громадян України. Зрозуміло, що з ними спілкуються правоохоронні органи та інші відповідні служби. Виїхати з нашої області в Білорусь не можна», – зазначила Мирослава Якимчук.

За підсумками зустрічі присутні домовилися про подальшу співпрацю та координацію дій в цьому напрямку.

Читайте також: «Україна розслідує причетність Білорусі до депортації дітей»

Реклама Google

Telegram Channel