Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Мокрий підвал чекає: у волинському Колодяжному взялися за ремонт Лесиних будинків

Знадвору – краса, а всередині – вода й тріщини.

Фото: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки.

Мокрий підвал чекає: у волинському Колодяжному взялися за ремонт Лесиних будинків

Проблема з підтопленим підвалом поки є

У селі Колодяжне Ковелського району будівельники взялися за ремонт Лесиних будинків, вода в підвалі Білого будинку ще стоїть. Про це газеті «Волинь» розповіла директорка Колодяжненського літературно-меморіального музею Ольга Бойко.

«Всередині будівельники усувають проблеми, адже там пішли тріщини, штукатурка відходить», -- пояснила пані Ольга. 

За її словами, за більш гостру проблему поки не беруться – вона на стадії обговорення. Пояснює Ольга Бойко: «Приїздила комісія і пропонувала поставити насос. Але ми це не підтримали, адже це насправді проблеми з наповненням водою не усуває. Я і так регулярно ту воду відкачую. То сказали, що будуть ще думати, напрацьовувати ідеї».

Ольга Бойко каже, що зараз вода у підвалі є, але набагато менше, аніж ще місяць тому, коли рівень сягав 35 сантиметрів. Тепер він від 3–4 см до 6 см у глибших місцях. 

Ольга Бойко висловлює несміливу надію, що, можливо, хоч цього разу будівельники зроблять свою справу, як належить: «Якщо 4-й раз поправляють тріщини і штукатурку, то надіюся, що нарешті зроблять добре. Уже й не питаю, коли завершать, бо найбільша мрія – нарешті відкрити ті будиночки».

Ольга Бойко висловлює несміливу надію, що, можливо, хоч цього разу будівельники зроблять свою справу, як належить: «Якщо 4-й раз поправляють тріщини і штукатурку, то надіюся, що нарешті зроблять добре.

Вона зауважує, що музей потерпає через ці проблеми, адже чимало туристичних груп, почувши, що Білий і Сірий будинки зачинені, від екскурсій відмовляються, хоч їх запрошують оглянути нинішні експозиції у 4-х величезних залах та оцінити територію.

Нагадаємо, ще в лютому у Колодяжне їздили представники влади й директор будівельної фірми ТОВ «Житлобуд-2», яка виконала реставраційні роботи, щоб вирішити проблему з підтопленням будинків Лесі Українки. У лютому минув рік з часу реставрації.

Читайте також: «То ж тепера весна золота»: чи списала би все на погоду... Леся Українка?

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel