Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
У Рівному будують потужний завод

Будівництво триває попри війну.

Фото Рівненської ОВА.

У Рівному будують потужний завод

Загальна площі становить 6,5 гектарів

На території колишнього цегельного заводу у Рівному розгорнулося масштабне будівництво. Невдовзі тут з’явиться п’ять нових виробництв: із фасування круп, виготовлення чаїв, спецій, макаронів та безглютенових солодощів. Про це йдеться на сайті Рівненської ОВА.

Місце майбутнього виробництва відвідали заступник голови ОДА Ігор Тимошенко та директорка обласного департаменту агропромислового розвитку Надія Переходько.

Будівництво стрімко розвивається – розпочали у 2021 році, вісім місяців тривав демонтаж старих конструкцій, а вже за рік тут з’явилися нові просторі приміщення. Сьогодні продовжується внутрішнє оздоблення, проводять благоустрій території та вже розпочалися пусконалагоджувальні роботи.

Попри повномасштабне вторгнення, плани в інвесторів лишалися незмінними – продовжувати роботи, ділиться Олена Ярощук.

На сьогодні інвестиції лише у будматеріали склали понад 75 млн гривень.

«Війна стримала лише процес закупівлі будматеріалів. Ми налаштовані на перемогу і вже на осінь плануємо запустити першу чергу виробництв. Наші потужності будуть відповідати європейським стандартам. Працюватимемо як з національними, так і торговими мережами з-за кордону. У більшості ми націлені на експорт. Тому все відбувається чітко за погодженням міжнародних аудиторів», - розповідає пані Олена.

Більшість обладнання – українського виробництва. Проєктант також вітчизняний. Наразі тут працює декілька десятків робітників, переважно переселенці. У майбутньому буде створено понад 800 робочих місць. У майбутньому також планують налагодити переробку риби та молока.

У проєкті передбачені сучасні засоби протипожежної безпеки та мікроклімату, а також унікальне очищувальне обладнання.

Подбали і про енергоефективність - встановили теплові насоси, а задля екстрених ситуацій приготували потужні генератори.

«Будівництво таких масштабних проєктів під час війни – це справжня економічна зброя. Бізнес також скористався «плечем» підтримки від держави - двома видами вітчизняних програм. Це «Доступні кредити 5-7-9%» та грант для переробних підприємств. Загалом вдалося залучити майже 44 млн гривень з державного бюджету. У майбутньому цей інвестиційний проєкт може стати одним із найбільших виробництв у галузі харчопереробки на території Рівненщини», - підсумував Ігор Тимошенко.

Читайте також: Обмінялися автівками: на Рівненщині молодик не хотів віддавати «BMW».

Реклама Google

Telegram Channel