Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Великий потоп на Херсонщині: вода піднялася на 5 метрів (Відео)

Що коїться...

Фото: РБК.

Великий потоп на Херсонщині: вода піднялася на 5 метрів (Відео)

Місцевих мешканців попереджають, що кожні пів години до рівня води додається по 5-6 см

У Херсоні люди рятуються від високої води та вивозять свій крам, а мешканці прибережних громад полишають свої вже затоплені будинки. Водночас росіяни  накривають групи евакуації щільним вогнем артилерії, йдеться в ТСН

Під звуки ворожої канонади і вибухів у воді місто Херсон потерпає від техногенної катастрофи, спричиненоі руйнуванням греблі Каховської ГЕС. Стрімкі потоки води зносять усе на своєму шляху. 

Люди переходять дорогу, яка в мить стала річкою, рятують худобу та вивозять вже затоплені автівки. Деякі дороги вже за кілька годин після підриву Каховськоі ГЕС стають непроїзними.

Велика вода в Херсоні затопила в одному із районі кілька вулиць - це приватні будинки і також дісталася до багатоповерхівок і все прибуває, люди не можуть дістатись своїх домівок і залишаються чекати на евакуацію на верхніх вулицях. Херсонці пливуть на машинах вулицями міста. Вода підступає до осель мешканців за лічені години. Чимало людей вже немають і підступів до власного будинку у приватному секторі міста. Велика вода дістається і багатоповерхівок. 

Вода в Дніпрі ще до обіду піднялася мінімум на два метри. Заблокованих у власних домівках та маломобільних рятувальники та поліцейські виносять на ношах і в ковдрах. Селища поблізу річки потоки води буквально змивають з лиця землі.

Люди рятують своє майно під російськими обстрілами. Затуляють паркани шифером, цеглою та навіть ковдрами. 

Два десятки населених пунктів правобережжя Херсону і стільки ж на лівому березі Дніпра під загрозою затоплення. У Херсонській військовій адміністрації найкритичнішими для регіону називають саме цю добу. З 17 тисяч херсонців обласний центр і прилеглі громади вже полишили понад тисячу людей.

За ніч вода в місті піднялася подекуди на 5-6 метрів і вулиці, які були на вчора ще сухими, вже повністю у воді. Мешканці, які вирішили залишитися на верхніх поверхах багатоповерхівок, тепер заблоковані у будинках. Їм на допомогу приходять рятувальники на гумових човнах.

Читайте також: Навіщо окупанти підірвали Каховську ГЕС: у Генштабі повідомили про ситуацію на фронті станом на ранок 7 червня.

Реклама Google

Telegram Channel