Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
У Луцьку відзначили Всесвітній день біженців (Фото)

Фото Луцької міськради.

У Луцьку відзначили Всесвітній день біженців (Фото)

З нагоди Всесвітнього дня біженців на площі Героїв Майдану відбулись заходи, організовані Благодійним фондом “Рокада”. Дійство зробили, щоб привернути увагу громадян до постраждалого населення, яке змушене покидати свої домівки від війни та конфліктів

На площі виставили інсталяції з 15 історій біженців та внутрішньо переміщених осіб, які приїхали до Луцької громади з початком повномасштабного вторгнення росії. Це історії про мужніх, сильних та стійких людей, які не побоялися розпочати своє життя спочатку., повідомляє міськрада. 

Участь у заході взяла заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Вона зазначила, що сторінки історії України ще з 2014 року отримали забарвлення крові, біди, сліз, суму та жалю. І перелік цих відчуттів можна  продовжувати, адже їх відчувають усі без виключення українці, де б вони не жили. 

«Однак розуміємо, що найважче тим, хто змушений був покинути все те, заради чого жив та чим жив, все те, для чого намагався жити. І, мабуть, змогли, якщо вдалося забрати своїх найрідніших та покинути небезпечні території. А є люди, які цього не змогли зробити і не отримали статусів біженця чи внутрішньо переміщеної особи. Так триває уже довго, і ми не знаємо скільки ще триватиме. Усім нам потрібно набратися терпіння та бути толерантними один до одного, адже відчуття, які переживає мешканець Луцька і ті відчуття, які переживає мешканець Харкова чи Херсона, -  абсолютно різні. Але кожен з нас переживає за те, що відчуває неспокій та невпевненість», - наголосила вона. 

 

«Велика кількість дітей сьогодні перебуває за кордоном. Вони були змушені покинути своїх батьків та свої домівки. Роз’єднані сім’ї. І ми не знаємо, яка буде подальша їх доля, але віримо, що нашу країну та всіх її громадян незабаром чекає світле майбутнє. Віримо та сподіваємось на наші Збройні сили, які зможуть відстояти, захистити, відвоювати  та зберегти нашу країну. Ось ця віра нехай не згасає в нашому серці. Дай, Боже, усім нам терпіння та мужності, та нехай якомога швидше збудеться наша одна на всіх мрія —  перемога», - зауважила Ірина Чебелюк.

Читайте також: З Луцька на передову поїхали квадрокоптери та Starlink.

Реклама Google

Telegram Channel