Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
На Волині наскладали протоколів на рибалок

Фото ілюстративне / lb.ua.

На Волині наскладали протоколів на рибалок

В останній місяць нересту волиняни 46 разів порушували правила рибальства

У червні волинські рибоохоронці здійснили 31 рибоохоронний рейд та викрили 46 порушень правил рибальства. Серед них 27 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням знарядь, риболовля на нерестовищах), 13 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову) та 1 – за ч. 1 ст. 85 КУпАП (незаконний продаж заборонених знарядь лову). Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Крім того, оформлено 5 актів безгосподарського майна, згідно з яким вилучено 50 од. заборонених знарядь лову (серед яких 1 932 метри сіток) та 5 кг водних біоресурсів. За актами безгосподарського майна попереджено збитків рибним запасам на суму 172 831 грн. На порушників накладено штрафів на суму 2 329 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 58 429 грн. В рамках проведених рибоохоронних заходів у порушників вилучено 14 од. заборонених знарядь лову. 14 справ передано до суду для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, порушення природоохоронного законодавства у червні було викрито:

  • 6 червня на Хрінницькому водосховищі, поблизу с. Гумнище Берестечківської громади Луцького району виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 20 сіток, загальною довжиною 950 метрів. У знаряддях знаходилося 10 кг живої риби, яку повернули у водне середовище чим попередили нанесення збитків природі на 80 070 грн, та 5 кг снулої риби, яку буде передано до міського зоопарку.
  • 6 червня на озері Волянське Самарівської громади (гідрологічний заказник Залухівський) виявлено заборонені знаряддя лову. З водойми вилучено 10 безгосподарських сіток, загальною довжиною 400 метрів.
  • 13 червня грубе порушення рибальства викрито на водоймі в с. Цегів Мар’янівської громади Луцького району. Порушник здійснював вилов риби сіткою, чим встиг заподіяти шкоду рибним запасам України в розмірі 31 620 грн. На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.
  • 14 червня на р. Прип’ять, поблизу с. Комарове Ратнівської громади Ковельського району викрито місцевого жителя, який здійснював вилов риби сітним знаряддям лову. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.
  • 16 червня волинські рибоохоронці спільно зі співробітниками Старовижівського відділення поліції викрили 2 грубих порушення правил рибальства на озері Домашнє, поблизу с. Кримно Дубечанської громади Ковельського району. Двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями - сітками. В такий спосіб порушникам вдалося завдати збитків рибним запасам, на суми 15 810 грн та 10 999 грн відповідно.

На порушників складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали направлено в суд для притягнення порушників до відповідальності. Сітні знаряддя рибоохоронці вилучили.

 

Читайте також: Рубали і різали болгаркою: на Волині знищили десятки знарядь для риболовлі.

Реклама Google

Telegram Channel