Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Людмила Кіченок за титул Вімблдона заробила у 9,5 раза менше, ніж Еліна Світоліна

Чемпіони Вімблдона-2023: Людмила Кіченок (Україна) та Мате Павич (Хорватія) виграли трофей на трав’яному мейджорі.

Фото із сайту gettyimages.com.

Людмила Кіченок за титул Вімблдона заробила у 9,5 раза менше, ніж Еліна Світоліна

Стали відомі розміри призових у найуспішніших українських тенісисток на турнірі серії Великого шолома в Лондоні

30-річна тенісистка Людмила Кіченок стала чемпіонкою Вімблдона-2023 у змішаному парному розряді! У фіналі трав’яного мейджору українка та її напарник з Хорватії Мате Павич у трьох сетах обіграли тандем Сюй Іфань (Китай) / Йоран Фліген (Бельгія) з рахунком – 2:1 (6:4, 6:7 (9:11), 6:3).

Людмила стала третьою українкою, яка виграла титул на турнірі Grand Slam, та першою з українських тенісистів, хто взяв трофей на трав’яному мейджорі. У 2008 році на Australian Open сестри Альона та Катерина Бондаренко здобули титул, обігравши у фіналі Вікторію Азаренко з білорусі та Шахар П’єр з Ізраїлю у трьох сетах.

За титул у міксті Людмила отримала 64 тисячі фунтів стерлінгів – це 3 мільйони гривень. Також українка виступила і у парному розряді разом із Альоною Остапенко, де вилетіла вже у першому раунді змагань. За одну гру у парі Людмила заробила 6875 фунтів.

Уболівальники на головному корті Вімблдона бурхливими оваціями зустріли її слова після перемоги: «Я намагалася підбадьорити людей в Україні своїм виступом. Я сподіваюся, що це їм трохи допоможе, тому що вони борються за свою свободу!».

Тим часом інше українська тенісистка – 28-літня Еліна Світоліна (WTA 76), яка у півфіналі турніру поступилась майбутній переможниці Вімблдона-2023 Маркеті Вондроушовій із Чехії – 0:2 (3:6, 3:6), за свій виступ в Англії заробила 600 тисяч фунтів стерлінгів – це 29 мільйонів гривень.

Ось такою була реакція Еліни після перемоги над полькою Ігою Свьонтек. Фото із сайту tsn.ua.

Ось такою була реакція Еліни після перемоги над полькою Ігою Свьонтек. Фото із сайту tsn.ua.

 Українка дійшла до півфіналу одиночного трав’яного мейджора, на своєму шляху обігравши Вінус Вільямс, Софію Кенін, Вікторію Азаренко та у чвертьфіналі першу ракетку світу, полячку Ігу Свьонтек – 2:1 (7:5, 6:7 (5:7), 6:2).

Читайте також:

= «Українські волейболісти відмовляються грати за збіру, бо в них мала зарплата?»;

= «Подякував за те, що Ахметов сказав про нього: «Щоб я більше не бачив цього тренера»?»;

= «У селищі на Волині можна пограти гігантські шашки».

Реклама Google

Telegram Channel