Держспоживстандарт України оприлюднив сенсаційні результати перевірки якості молочних і кондитерських товарів відомих виробників...
Держспоживстандарт України оприлюднив сенсаційні результати перевірки якості молочних і кондитерських товарів відомих виробників.
Виявилось, 80% перевірених зразків не відповідають встановленим стандартам: виробники, щоб надати привабливого вигляду і продовжити термін зберігання цукерок, сирків і йогуртів, додають в них синтетичні барвники і консерванти. І все це в кількості, яка може спровокувати діабет, імпотенцію або навіть рак. Зокрема, занадто високу концентрацію синтетичних барвників і консервантів виявлено у йогурті «Лісова ягода» виробництва «Рейнфорд», в йогурті «Гурманіка», виробництва «Ковельмолоко», продукції «Молочного дому». А з перевірених зразків глазурованих сирків жоден не відповідає нормам! Більше того, у молочній продукції часто можна зустріти бактерії кишкової палички. Шкідливі мікроорганізми були виявлені в сирках «Гурманіка» Львівського молокозаводу, у продукції компаній «Вімм-білль-данн» і «Кременчуцького молокозаводу».