Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Працюють на совість: волиняни відбудовують зруйновану Благодатівку

Допомога дуже важлива.

Фото Волинської ОВА.

Працюють на совість: волиняни відбудовують зруйновану Благодатівку

Начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко розповів про робочу поїздку у Благодатівку, яку Волинська область допомагає відбудовувати у рамках проєкту «Пліч-о-пліч»

«Як відзначає староста села Наталія Муравчук, з якою познайомився під час візиту на Херсонщину, будівельники працюють не покладаючи рук, та на совість», - відзначено у дописі очільника області на сторінці у Фейсбуці.

Також, як розповіла Наталія Томівна, старостою вона обрана у лютому поточного року. На жаль, попередній староста загинув під час обстрілів населеного пункту окупантами. Сама місцева та проживає у сусідньому селі. За час вторгнення не покидала рідних країв, лише за два тижні до звільнення рідного села під обстрілами таки вдалося виїхати на звільнені ЗСУ території. А як тільки почула, що населений пункт вже звільнений – відразу повернулась. Попри те, що уся  Калинівська громада була без електропостачання більше року.

До слова, людей, що відразу поверталися у рідні домівки було багато. Тих, чиї будинки були знищені, приймали до себе односельці і так люди пережили зиму, а навесні взялися садити городи. І Наталія Муравчук також. Та, на жаль, через затоплення в результаті підриву окупантами Каховської ГЕС, багато людей втратили свій урожай.

Нагадаємо, Благодатівка перебувала під окупацією з березня 2022 року. 5 вересня 2022 року Збройні сили України звільнили село від російських окупантів. Населення до початку збройної агресії росії складало 268 людей. На сьогодні ця цифра складає понад 100 осіб. Площа села більше 1 квадратного кілометра. Нині тут пошкоджено 93 житлові будівлі та один фельдшерсько-акушерський пункт (ФАП). З них 17 будинків повністю зруйновані. Тож у рамках проєкту «Пліч-о-пліч», наша область допомагає відбудовувати село, яке постраждало від ід російського вторгнення та окупації.

 

«Наразі триває поточний ремонт будівель, який здійснюють 17 волонтерів-волинян. Результати роботи покажемо згодом», - зазначив Юрій Погуляйко.

Читайте також: В Україні планують продовжити воєнний стан та мобілізацію.

Реклама Google

Telegram Channel