Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Екстренер «Волині» – про улюбленого олігарха волинських нардепів: «Борги віддають слабаки»

Після програшу «Дніпра» у фіналі Ліги Європи-2015 «Севільї» (2:3) Коломойський сказав Маркевичу: «Я вас не просив виходити у фінал» – і взагалі перестав виплачувати зарплату.

Фотоколаж із сайту sport.ua.

Екстренер «Волині» – про улюбленого олігарха волинських нардепів: «Борги віддають слабаки»

Дісталося на горіхи від одного з найкращих українців тренерів Мирона Маркевича і форварду «Дніпра» Артему Довбику

72-річний наставник львівських «Карпат» Мирон Маркевич вважає, що «Дніпро», яке входить у сферу інтересів одіозного Ігоря Коломойського, має забути про амбітні плани – подолати другий кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів.

Про це Мирон Богданович заявив після учорашньої поразки дніпровського клубу команді з Греції.

Нагадаємо, у першому, домашньому матчі, який відбувся у Словаччині, «Дніпро» – програло «Панатінаїкосу» – 1:3.

– «Дніпро-1» виявився не готовим до протистояння з «Панатінаїкосом», – заявив Маркевич в інтерв’ю sport.ua. – І не тому, що пропустив швидкий гол. Як на мене, дніпряни стратегічно помилилися з вибором спаринг-партнерів в підготовчий період. Ліга чемпіонів диктує значно вищі вимоги. Тут кожну дрібницю треба враховувати.

– Вважаєте, що в Ужгороді в липні не треба було грати з опонентами рівня «Хуста», «Севлюша», «Mеталіста»?

– Головне, аби серед візаві було кілька сильних, аби мати уяву, чого ти насправді вартий. Тому й треба було шукати спаринги в сусідніх країнах. А вчора в деяких ігрових ситуаціях було просто жахіття. Ну не можна так безглуздо діяти, як в епізодах, коли греки забивали два перші голи. Ні відбору, ні підстраховки. Повторюю, в Лізі чемпіонів таке не проходить.

– Вже в семи офіційних матчах поспіль не забиває лідер нападу дніпрян Артем Довбик.

– Вже оскому набили розмови, що Довбика хочуть бачити в своїх лавах десятки європейських команд. Не виключено, що саме це збиває з пантелику Артема, але факти вперта річ: в «Дніпрі-1» він – деградує. Ось і вчора з близької відстані примудрився схибити. Навіть не знаю, що в цій ситуації порадити керівництву дніпровського клубу.

– Тоді наостанок скажіть, чи зможуть підопічні Олександра Кучера декласувати «Панатінаїкос» в повторному протистоянні і пройти далі?

– Треба бути реалістом. «Панатінаїкос» сильніший і свого вже не упустить. Тим паче, в рідних стінах, де йому забезпечена підтримка вболівальників. Так, не виключено, що в Афінах дніпрянам зможе допомогти Олександр Піхальонок, який в Кошице через травму не грав. Проте цього недостатньо, щоб схилити шальки терезів на свій бік. Ось чому «Дніпро-1» сміливо може готуватися вже до кваліфікаційного раунду Ліги Європи, де на нього чекає празька «Славія» – також дуже непростий суперник.

«Дніпро-1» сміливо може готуватися вже до кваліфікаційного раунду Ліги Європи, де на нього чекає празька «Славія» – також дуже непростий суперник.

До речі, колишній головний тренер «Металіста» та «Дніпра» Мирон Маркевич порівняв роботу з Олександром Ярославським та Ігорем Коломойським.

«Це різні люди. Там (з Ярославським. – Ред.), якщо було сказано слово, воно було твердим. А там (з Коломойським. – Ред.) сказав, а потім каже, що борги віддають слабаки. Це його коронна фраза. Не хочу це згадувати», – сказав Мирон Маркевич, який тренував луцьку «Волинь» у сезоні 1991 – 1992 років (а ще раніше – у 1984 – 1987 роки – луцьке «Торпедо»). А з 1977 по 1978 рік – як футболіст – грав за луцьке «Торпедо» (у 59 матчах забив 7 голів).

До речі, в інтернеті гуляє й дещо змінений афоризм, який приписують олігарху Ігорю Коломойському: «Борги віддають тільки боягузи і лохи». Нардепи від Волині, які його боготворять, можуть уточнити з цитуванням.

Читайте також: «Ой, «Дніпро», «Дніпро-1»: хіба так можна грати у Лізі чемпіонів? (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel