Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Понад сотню­­ найманців перекинули до кордону з Польщею

Фото: ukrinform.ua.

Понад сотню­­ найманців перекинули до кордону з Польщею

Моравецький розцінює це як крок у напрямку «подальшого гібридного наступу на польську територію»

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що за наявною інформацією, групу найманців ПВК «Вагнер» перекинуто у район Сувальського перешийка, неподалік кордону Білорусі з Польщею та Литвою. Про це він заявив у суботу на пресконференції у Гливицях, повідомляє Укрінформ.

«Зараз ситуація стає ще небезпечнішою. У нас є інформація, що понад 100 найманців із ПВК «Вагнер» перемістилися в бік Сувальського перешийка поблизу Гродна в Білорусі», - підкреслив Моравецький.

«Ймовірно, вони маскуватимуться під білоруських прикордонників і допомагатимуть нелегальним мігрантам проникати до Польщі, аби дестабілізувати країну. Проте ймовірно, вони також намагатимуться проникнути в Польщу під виглядом нелегальних мігрантів, а це створює додаткові ризики», - підкреслив прем’єр-міністр РП.

Сувальський перешийок – це територія поблизу польського міста Сувалки, що з’єднує Польщу з Балтійськими країнами. Водночас він відокремлює Калінінградську область Росії від Білорусі. Військові експерти вважають, що це може бути найбільш імовірним напрямом можливого удару з боку Росії на країни НАТО, аби пробити сухопутний коридор з Білорусі до Калінінградської області РФ.

З території Білорусі до Польщі щодня намагаються потрапити від 50 до 200 нелегальних мігрантів з країн Азії та Африки. Часто вони поводяться агресивно щодо польських прикордонників, діючи під контролем білоруських та, ймовірно, російських спецслужб.

Торік Польща побудувала на кордоні з РБ загородження заввишки 5,5 метра і розгорнула сучасну систему електронного спостереження.

Читайте також: Добровольче формування «Волинь» розформують.

Реклама Google

Telegram Channel