Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У місті на Волині перед ремонтом тепломереж працюють археологи

Археологи працюють.

Фото: Володимирська міська рада.

У місті на Волині перед ремонтом тепломереж працюють археологи

Волинська археологічна експедиція проводить археологічні дослідження в історичній частині Володимира в рамках виконання проєкту реконструкції міських тепломереж

Виконавцем є Охоронна археологічна служба України Інституту археології НАН України спільно із Волинським національним університетом імені Лесі Українки, Адміністрацією Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» та Спілкою археологів України на основі наявних дозвільних документів на право дослідження археологічної спадщини: Кваліфікаційного документа № 019\23 від 24.01.2023 року та Дозволу МКІП України № 49\23 від 24.03.2023 року.

Роботи проводяться по трасі майбутніх мереж в археологічній зоні Окольного міста поруч визначних пам’яток – Собору Різдва Христового (колишній єзуїтський храм «Серце Ісуса»), Костелу Іоакима та Анни та центральної міської площі. Культурний шар тут сильно змішаний та пошкоджений попередніми роботами, однак репрезентується археологічними знахідками від давньоруського часу до ранньомодерної доби. Про це інформує Володимирська міська рада.

Наразі виявлені та опрацьовуються залишки фундаментів колишніх торгових рядів вздовж вулиці Тараса Шевченка, вивчається культурний шар на відрізку вздовж вулиці Ковельської.

Одна із цікавих знахідок – керамічна фігурка вершника часу пізнього середньовіччя, майстерно сформована з врахуванням найменших деталей одягу, збруї та обладунку.

Telegram Channel