Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
На відкриття мистецької галереї у курортне волинське село приїхав народний артист

Галерею відкрили в приміщенні клубу.

Фото Район.Шацьк.

На відкриття мистецької галереї у курортне волинське село приїхав народний артист

У Мельниках Шацької громади з нагоди Дня села відбулося відкриття мистецької галереї

Стіни одного з приміщень місцевого клубу відтепер прикрашають понад 20 робіт відомих художників, а також студентів і випускників Львівської національної академії мистецтв. 

Про це пише Район.Шацьк.

 

 Ініціатива створення мистецької галереї належить Руслані Сидорук, старості округу, Федору Гіричу, завідувачу клубу, та Сергію Цюрицю, письменнику, журналісту, редактору «Волинської газети». 

«Ідея виникла давно, ми з однодумцями підібрали і підготували приміщення, самотужки зібрали певну кількість художніх робіт. Але картин для відкриття галереї було недостатньо. Випадкове знайомство в Мельниках зі львівськими митцями Остапом і Роксоланою Патиками прискорило довгоочікувану подію. Художники подарували нам власні книги і серію картин своїх студентів» – розповідає Руслана Сидорук. 

 

 Майстри з села Мельники Олександр і Святослав Постернаки відгукнулися на прохання організаторів і оперативно виготовили рамки для всіх картин. Серед двох десятків художніх робіт – творіння таких відомих митців, як Микола Шамрило, Світлана Костукевич, Іван Бойко, Валентин Кирилков, Анатолій Климов та інші. 

В урочистому відкритті виставки, окрім ініціаторів, взяли участь Сергій Карпук, Шацький селищний голова, Остап Патик, заслужений діяч мистецтв України, Роксолана Патик, кандидат мистецтвознавства, професор кафедри менеджменту мистецтв Львівської національної академії мистецтв, Василь Чепелюк, народний артист України, та інші. 

 

 «Відкриття мистецької галереї – це гарна подія в культурному житті нашої громади. Вірю, що вона стане популярним серед мешканців культурно-освітнім простором, пропагуватиме високе мистецтво і відкриватиме нові імена митців, у тому числі серед мешканців Шацької громади», – зазначив на урочистості Сергій Карпук. 

 

 Організатори стверджують, що працюватимуть над поповненням галереї новими експонатами, і не тільки живописом, а й виробами з дерева, скульптурою тощо. Основний акцент хочуть зробити на роботах місцевих митців. Крім того, відомі українські художники, які в Мельниках організовують пленери, пообіцяли провести художні майстер-класи для талановитих дітей населеного пункту. 

Мельники запрошують усіх охочих ознайомитися з картинами мистецької галереї. 

У час, коли ЗСУ визволяє нашу державу від рашистів, мистецтво має утверджувати наш національний дух і зміцнювати віру в Перемогу!

Реклама Google

Telegram Channel