Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Головний голкіпер збірної України став гравцем клубу, який прокляли

Толю, тримаємо за тебе кулаки!

Фото із сайту – ukrfootball.ua.

Головний голкіпер збірної України став гравцем клубу, який прокляли

Відтепер 22-річний Анатолій Трубін – воротар португальскої «Бенфіки»

За інформацією інсайдерів, перехід чемпіона України до складу чемпіона Португалії обійшовся «Орлам» (так називають «Бенфіку») у 10 мільйонів євро плюс 1 мільйон як можливі бонуси.

Також «Шахтар» отримає 40% від суми наступного трансферу Трубіна.

22-річний Трубін є вихованцем Академії «гірників», за яку виступав з 6 років.

Дебютував у складі головної команди 26 травня 2019 року, від сезону-2020/21 був основним голкіпером «оранжево-чорних».

Загалом провів за «Шахтар» 94 матчі. Разом із клубом тричі ставав чемпіоном України (2019, 2020, 2023) та виграв Суперкубок України (2021).

Наша довідка:

«Бенфіка» (Лісабон) один із найбільш титулованих клубів Португалії: 37-разовий чемпіон Португалії, 29-разовий володар Кубка, 8-разовий – Суперкубка країни і 2-разовий володар Кубка чемпіонів УЄФА.

Прокляття Гуттманна

У 1962 році Бела Гуттманн після виграшу трьох чемпіонатів країни та двох перемог поспіль у Кубку європейських чемпіонів пішов з клубу. Причиною розбіжностей стала відмова керівництва клубу виплатити тренерові додаткову винагороду за перемогу в Кубку чемпіонів.

Керівники не розуміли, що причиною успіхів клубу є в першу чергу тренерська робота Бели Гуттманна і визнали, що з таким складом команди перемоги будуть у них в кишені і при іншому тренері. За розповідями очевидців, нібито виведений з рівноваги Бела Гуттманн сказав керівництву клубу на прощання: «Якщо так, то я подаю у відставку. Але тільки через сто років настане той час, коли „Бенфіка« знову переможе в цьому Кубку». З тих пір клуб 5 разів грав у фіналі Кубка чемпіонів і 3 рази – у фіналі Кубка УЄФА / Ліги Європи УЄФА, але жодного разу не вигравав у фіналі.

Читайте також: «Дніпро-1» і «Динамо» зганьбилися в Європі (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel