Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
Гроші за продану на аукціоні ляльку Барбі Ольги Харлан отримає одна з клінік Волині

Кошти підуть на реабілітацію українських військових.

Фото: Суспільне.

Гроші за продану на аукціоні ляльку Барбі Ольги Харлан отримає одна з клінік Волині

За неї вже пропонують $10 тисяч

На благодійний аукціон українська фехтувальниця Ольга Харлан виставила персональну копію ляльки Барбі від компанії Mattel. Така лялька є в єдиному екземплярі у світі.

Про це спортсменка повідомила у соцмережах, інформує Рубрика.

Благодійний аукціон запустили на платформі eBay, а гроші підуть для клініки у Волинській області на реабілітацію українських військових, які постраждали в результаті війни.

Наразі на аукціоні вже зробили першу ставку в 10 тисяч доларів. Щоб перебити її, в охочих є час до 30 серпня.

Mattel — компанія-виробник ляльок Барбі — кілька років тому запустила лінійку ляльок «Рольові моделі», де прототипами є відомі жінки: науковиці, підприємиці, керівниці великих бізнесів, спортсменки, артистки, медики тощо.

У 2020 році Ольга Харлан отримала персональну копію ляльки Барбі та стала першою українкою, яка потрапила до серії Barbie Role Models.

Довідка

Лідерка збірної України з фехтування Ольга Харлан 27 липня здобула перемогу над атлеткою з росії Анною Смірновою в 1/32 чемпіонату світу з фехтування. Поєдинок завершився з рахунком 15:7 на користь українки.

Опісля українська спортсменка відмовилася тиснути руку росіянці. Харлан висунула вперед зброю, запропонувавши «стукнутися» шаблями замість того, щоб тиснути руку Смірновій. Однак росіянка відхилила цей жест і близько 50 хвилин чекала саме на рукостискання.

Згідно з правилами Міжнародної федерації фехтування, відмова фехтувальника «привітати» суперника до або після поєдинку карається чорною карткою (дискваліфікацією). Тож українку зняли з участі на чемпіонаті світу.

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт розповів, що Україна заздалегідь попередила Міжнародну федерацію з фехтування, що українські спортсмени не тиснутимуть руку російським атлетам під нейтральним прапором.

Після суспільного розголосу та критики FIE призупинила, але не скасувала дискваліфікацію Харлан. Це означало, що українка може взяти участь у жіночих командних змаганнях на Чемпіонаті світу з фехтування в Мілані. Після цього спортсменку мали відсторонити.

Читайте також: Бійці з Волинської бригади можуть модернізувати будь-яку техніку.

Реклама Google

Telegram Channel