Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Як Данія сьогодні зустріла Володимира Зеленського. Репортаж волинської журналістки

Переможемо і обов’язково скажемо одні одним:  «Будьмо, Даніє!» - «Scål, Ukraine!»

Фото Лесі Влашинець.

Як Данія сьогодні зустріла Володимира Зеленського. Репортаж волинської журналістки

Сьогодні в столиці Королівства перебуває подружжя Володимира й Олени Зеленських. Найперше в палаці Крістіансборг у Копенгагені, де серед іншого перебуває парламент Данії, вони зустрілися з королевою Данії Маргрете II та членами королівської родини

Як повідомляли ЗМІ,  перед цим український президент приїздив до Швеції, де зустрівся з премʼєр-міністром Ульфом Крістерссоном. Cторони домовились про локалізацію виробництва шведських бойових машин піхоти CV-90 та обговорили можливе передання Україні винищувачів Gripen. 

Під час візиту в Нідерланди Зеленський оголосив, що Україна отримає винищувачі F-16  після того, як українські пілоти та інженери завершать навчання. Ще 19 літаків воюватимуть проти Росії від Данії.

 Після спілкування з королівською родиною Володимир Зеленський на площі перед Крістіанборгом у Копенгагені зустрівся з велелюдним товариством, якому болить війна в Україні.  Бачилося, що приїзду лідера нашої країни данці чекали з повагою й цікавістю. Без перебільшення,  в ім’я України вони вкладали особливу теплоту й захоплення нашою державою, а Олену й Володимира Зеленських і лідерів Данії площа зустріла гучними оваціями.

Він найперше привітався з усіма, напевне, уже світовим афоризм, якщо йдеться про побажання миру всім і всюди: «Слава Україні!». Однаково чуттєво й сильно прозвучало у відповідь: «Героям Слава!» Данці не просто завчили це побажання. Вони розуміють його зміст, тому промовляють щиро при кожній слушній нагоді.

Було чутно, що місцевим дуже сподобалося, що потому Володимир Зеленський поздоровався звичним данським  «Hej» (привіт). У промові звучало багато вдячності від українців керівництву Данії, кожній її комуні і кожному місцевому жителеві, який переймається Перемогою України за потужну військову допомогу  й моральну підтримку українців, за відверту та принципову позицію Королівства щодо ворожої Росії.

Теплим було і прощання. З вірою, що Данія буде з Україною до переможного закінчення війни, Володимир Зеленський із притаманним йому почуттям гумору дуже зворушливою побачив і майбутню дружбу й співпрацю доброзичливої Данії й України. Запевнив, що він приїде в Данію, і однаково де ми зустрінемося, в Україні чи в Данії, та тоді обов’язково скажемо одні одним:  «Будьмо, Даніє!» - «Scål, Ukraine!»

 

 

 

 

 

Читайте також: ««Кав'ярні переповнені накачаними мужиками»: Сенцов розкритикував чоловіків, які не йдуть на фронт».

Реклама Google
 

 

 

 
Telegram Channel