Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
На Волині буде зберігатися реліквія з острова Зміїний

Ця зала тепер буде свого роду одним з музеїв нашої Незламності, а цей Прапор буде показувати всім, що Україна — непереможна і буде вільною!

Фото: kowelrada.gov.ua.

На Волині буде зберігатися реліквія з острова Зміїний

Сьогодні на початку робочого дня працівники міської ради та районної адміністрації вшанували пам’ять усіх мешканців Ковеля та Ковельського району, які віддали життя за нашу незалежність.

Зачитали імена полеглих. А далі відбулось представлення прапора з острова Зміїний.

Про це повідомляє Ковельська міська рада.

Його передав місту розвідник, сапер, ковельчанин з позивним «Данте». Відтепер реліквія буде зберігатись у фоє міської ради, як символ незламності духу українського народу.

Право її відкрити надали міському голові Ігорю Чайці та військовослужбовцю з позивним «Марс».

Саме це знамено після того, як росіяни покинули цю гарячу точку протистояння, військові скинули з гелікоптера в липні 2022 року, а розвідники встановили на Зміїному, серед них був і наш Данте. Молодий хлопець і зараз продовжує боронити Україну.

На полотнищі є чимало написів. Їх зробили наші захисники. Ковельчанин, зокрема, залишив рядки: «Бо ти, Пресвята, все життя моє. Бо ти — все щастя моє!»

Ігор Чайка привітав усіх з Днем Прапора. 

« Гімн, Герб, Прапор — це не просто символи державності, це те, що єднає нас. Єднає ті цінності, які є святими для кожного українця. Бойовий досвід військового Данте настільки великий, що його вистачить на декілька життів. І коли ти розмовляєш з такими хлопцями, то розумієш, наскільки людяною, сильною і стійкою є наша армія.

Ця зала тепер буде свого роду одним з музеїв нашої Незламності, а цей Прапор буде показувати всім, що Україна — непереможна і буде вільною» - зазначив Ігор Чайка.

Читайте також: «Він майорітиме на всій суверенній території»: Зеленський привітав українців із Днем Державного Прапора (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel