Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Не хочу жити в країні, де офіцер поліції почуває себе беззахисно перед бидлом

Розбите обличчя поліцейської викликало менше співчуття, ніж дії бидлоти...

Фото із сайту 24tv.ua.

Не хочу жити в країні, де офіцер поліції почуває себе беззахисно перед бидлом

Тим більше, що бидло буде знати, що коп боїться. І це буде штовхати порушників на більшу агресію

Найдивніше в історії з підстреленим бидлом у Дніпрі те, як багато людей його захищають і звинувачують поліцію. Це означає, що дуже багато людей асоціює себе не з копом, який виконує свою работу, а з бидлом, яке порушує закон.

Це із серії «я проти корупції, але хочу щоб кум порєшав»?

Чи ми всі за верховенство права, але «ну що там, трохи випив, що я погано кермую»?

Люди ставлять себе на місце порушника і тому жаліють його. Адже на його місці «можу бути я». І це ненормально. Бо не може здорова людина уявляти себе на місці такого бидла.

Це дуже поганий знак.

Відео з місця події – https://www.youtube.com/watch?v=Zn5F2jBXhLc.

І дуже дивні аргументи використовують його захисники. Наприклад, дивний аргумент – діти. От у путіна є діти. І багато. Від різних жінок. І що?

Якщо хтось порушує закон у компанії дітей, то що, його не зупиняти? Діти – це що, захисний амулет, маючи який можна застосовувати насилля проти поліції? Які цікави новини.

Так, неприємно, що діти стали свідками загибелі свого батька (хоча судячи з їх поведінки – не дуже їх і шкода). Але в цьому провина саме батька, який спочатку порушував правила дорожнього руху, маючи дітей у машині, а потім вчиняв злочин на очах своїх дітей. До чого тут поліція і те, що вони просто виконували свою работу? Ба більше, саме порушник ризикував життям своїх дітей. І до зупинки. І після неї.

І так, я хочу жити в країні, де поліція приходить на допомогу. В країні, де бандюки і бидло стримують себе, бо знають, що ймовірність відповісти за свої дії велика. І єдине, що їх може стримати, це сила і невідворотність покарання.

Я хочу, щоб коп, який виконує свою работу і захищає суспільство, сам відчував себе під захистом суспільства. Щоб наступного разу наступний коп, побачивши ризиковану ситуацію, не думав «а воно мені треба» і просто чесно виконував свою работу, не прогинаючись перед корочками і хамством. Бо якщо зараз поліцейський сяде у в’язницю, то наступного разу таке авто просто не зупинять. А в ній може бути і російський диверсант…

Я не хочу жити в країні, де офіцер поліції почуває себе беззахисно перед бидлом, побоючись застосувати силу. Тим більше, що бидло буде знати, що коп боїться. І це буде штовхати порушників на більшу агресію. Як щодо звичайних людей (чомусь захисники «невинно вбитого» не асоціюють себе із потенційними жертвами такого бидла), так і копів.

Так, смерть будь-якої людини – це трагедія. Навіть такої, яку не шкода. Але ця трагедія має стати уроком для порушників, які мають знати, чим їм загрожує насилля проти найнятих суспільством захисників правопорядку. І вона не має стати попередженням для копів, що не треба ризикувати і краще прогнутись перед бидлом.

Не просто так поліціанти у цивілізованих країнах є недоторканні при виконанні обов’язків. Це результат раціонального підходу. Бо сторож суспільства має бути недоторканним. А інакше він не зможе захистити те саме суспільством. Із суспільством має консенсус – насилля недопустимо.

І це не означає, що поліцейський недоторканний перед законом. Ні. Це означає, що насильство проти копа недопустимо. І копи в цивілізованих країнах це знають. А тому і члени суспільства відчувають себе захищеними.

Сергій ФУРСА, інвестиційний аналітик Dragon Capital, фінансовий експерт, публіцист, радіо- і телеведучий.

Читайте також: «Волинянка Соломія Книш, якій два місяці тому пересадили серце, стала першокласницею (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel