Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Мирон Маркевич: «Звільнення Луческу у «Динамо» нічого не змінить»

«Щоб показувати хороший результат, потрібно мати футболістів».

Фото із сайту sport.segodnya.ua.

Мирон Маркевич: «Звільнення Луческу у «Динамо» нічого не змінить»

Головний тренер львівських «Карпат» поділився думками про ситуацію в київському «Динамо» та українському футболі

Цими днями київське «Динамо» залишили два провідні гравці – її капітан 32-річний Сергій Сидорчук, який перейшов у бельгійський клуб «Вестерло», і 33-літній Денис Гармаш, що став гравцем хорватського «Осієка».

– Якої Ви думки про трансфери Сергія Сидорчука та Дениса Гармаша? – запитав кореспондент sport.ua у Мирона Маркевича.

– Чемпіонат Бельгії є чемпіонатом пристойного рівня. Як Сидорчук, так і Гармаш вже закінчують свої кар’єри. Чому б не пограти рік-два у своє задоволення? Чемпіонат Хорватії слабший рівнем, але суттєво це ролі не змінює. Я, взагалі, рекомендую футболістам грати якомога довше. Тому що потім настануть будні, коли ти нікому не потрібен і то вже буде погано.

– Рівень УПЛ, найближчим часом, залишатиметься без змін?

– Добре, взагалі, що в нас зберігається футбол, що матчі проводяться і у Вищій лізі, і в Першій та Другій. Потрібно пережити цей складний час. Якщо це все зупиниться, то буде крах. Потрібно виховувати молодих футболістів. Для них зараз є всі шанси себе реалізувати, просто потрібно змінити свою ментальність і скоріше рухатися вперед.

Поки що, наші клуби не можуть конкурувати з європейськими командами середнього класу. Тому, ми й маємо такі результати. Претензії до Луческу? В цьому немає нічого дивного – як тільки команда програє, то у всьому винен тренер. Проте, щоб показувати хороший результат, потрібно мати футболістів. В «Шахтарі» в Луческу були серйозні гравці – був результат. Все взаємозв’язано. Звільнення Луческу нічого не змінить.

– Які шанси в «Шахтаря» на вихід із групи? («Шахтар» у групі H зіграє проти такх клубів – «Барселона» (Іспанія), «Порту» (Португалія) та «Антверпен» (Бельгія). – Ред.)

– Якщо займе третє місце – буде дуже добре.

– Що скажете про найближчих суперників нашої національної збірної – Англію та Італію?

– Команди дуже і дуже непрості, але потрібно постаратися і взяти очки. Дві нічиї були б дуже хорошим результатом. Мені здається, що з Англією нашій збірній буде простіше грати, адже англійці вже набрали очки. З Італією буде важче – їм конче потрібно перегравати збірну України.

– Чи можуть бути сюрпризи від команди Сергія Реброва для таких іменитих збірних?

– Можуть, чого ж ні? Потрібно виходити і грати. Сергій Ребров недавно очолив збірну, але футболісти, практично, ті ж самі, які грали і за Шевченка, і за Петракова. Не бачу якихось серйозних проблем з тим.

Читайте також: «Українські волейболісти радіють, що гратимуть проти Португалії, а не Франції».

Реклама Google

Telegram Channel