Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Об’їдають листя: на Волині - нашестя гусенниць

Шкідники.

Фото Держпродспоживслужби Волині.

Об’їдають листя: на Волині - нашестя гусенниць

Карантин діє у 44 міста та селах області

Станом на вересень у 44 населених пунктах на Волині діє карантинний режим через нашестя гусені американського білого метелика.

Начальниця відділу карантину рослин Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Ірина ХАЙДУКОВА розповіла, що за чотири роки площа ураження білим метеликом в області зільшилася у 44 рази.

Американський білий метелик — агресивний шкідник, який поширюється на відстань від 25 до 40 км. Тривалість життя метелика — 6-14 діб. Основна шкода — павутинні гнізда з грубо об'їденим листям на деревах. Гусінь американського Білого метелика на території Волинської області вперше виявили у 2019-му році у місті Рожище. 

«Після того ми помічаємо поширення даного карантинного організму і на даний момент площа запровадження карантинного режиму понад чотири тисячі гектарів нашої області», — розповіла Ірина Хайдукова.

За словами фахівчині, на деревах зараз добре видно павутинні гнізда, де живе та харчується гусінь цієї комахи. Гусінь ще не лялькується, тож у цій фазі шкідників треба знищувати. 

Фахівці радять обробляти рослини спеціальними препаратами, зрізати гілки із павутинними гніздами, після чого спалювати їх або заливати окропом. Боротися з гусінню повинні власники заражених ділянок. Інакше шкідник розмножиться. За рік комахи можуть повністю знищити рослину, дерево після зараження всихає.

«Ця гусінь вже піде на залялькування і навесні вилетить метелик. Травень-червень місяць буде перший вихід даного карантинного організму. З одного метелика буде 500 гусеничок», — акцентує начальниця відділу карантину ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області. 

Читайте також: Лишились пеньки дубів і грабів: на Волині розслідують, хто наробив збитків у лісі на понад 7,5 мільйонів гривень.

Реклама Google

Telegram Channel