Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
 Пентагон не може дозволити собі замінити зброю, яку він може надіслати Україні

Українські військові обстріляли з гаубиці М777 позиції росіян поблизу Бахмута.

Фото: Аріс Мессініс.

Пентагон не може дозволити собі замінити зброю, яку він може надіслати Україні

Припинення роботи уряду сповільнить темпи заміни запасів зброї, надісланих в Україну

Без додаткового фінансування України Пентагон має повноваження Конгресу надіслати Україні ще 5 мільярдів доларів зброї та обладнання з існуючих запасів, але у нього залишилося лише 1,6 мільярда доларів, щоб укласти контракти з промисловістю та замінити це обладнання.

«Ми могли легко використати ці 1,6 мільярда доларів. Ми накопичуємо це або тримаємо його, тому що це моє єдине, що може змінити ситуацію. Це все, що у мене залишилося, оскільки я не знаю, чи будемо ми отримувати цю добавку і коли ми її отримаємо», — сказав МакКорд в інтерв’ю в середу вдень.

Адміністрація Байдена в серпні запросила 24 мільярди доларів додаткової допомоги Україні, близько 13 мільярдів з яких призначено на оборону.

Додаткове фінансування стикається з опозицією з боку все більшої кількості республіканців у Палаті представників.

У вівторок Сенат запропонував тимчасове фінансування, яке включає 6 мільярдів доларів для України. Поки що в Палаті представників цього не було, що значно збільшує шанси на припинення роботи уряду цими вихідними, коли державне фінансування закінчиться.

«Ви хочете знову заповнити діру та надіслати промисловості постійний сигнал попиту на фінансування та контракти, щоб зберегти ці вогні, і це те, що нам уже довелося сповільнити, оскільки ми побачили, що існує реальна перспектива зупинки. Потрібно бути трохи розважливими, тому ми не хочемо розоритися», — розповів Маккорд про поповнення обладнання для України. 

Як і інші федеральні агентства, Міністерство оборони зазвичай видає такі попередження про назріваючу кризу, коли загрожує припинення роботи уряду або вони стикаються з перспективою продовження резолюції, яка заморожує більшість витрат на рівні попереднього року.

Читайте також: «Польський уряд скорочує підтримку біженцям з України».

Реклама Google

Telegram Channel