Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Юні «бандерівці» з Волині зібрали більше двох мільйонів гривень на ЗСУ

Кожен працює на своєму фронті.

Фото Волинської ОВА.

Юні «бандерівці» з Волині зібрали більше двох мільйонів гривень на ЗСУ

Юні жителі Рожищенської громади своїм співом збирають кошти та купують нашим військовим автомобілі, антидронові рушниці, квадрокоптери, рації тощо

З початку своєї волонтерської діяльності, а це з 14 липня 2022 року, вони зібрали більше 2-ох мільйонів гривень!

Наймолодшим волонтерам в колективі 6 років, а найстаршому – 23. Переважно дітям у групі 10-12 років. Їхні батьки чи брати – у лавах ЗСУ. Тож вони у своєму юному віці уже знають, що таке війна та те, що військовим дуже необхідна наша підтримка, йдеться на сайті Волинської ОВА.

«Потрібно щось робити, ми не можемо просто сидіти, склавши руки, і чекати завершення війни», – саме такими словами почалося формування дитячого волонтерського батальйону у Рожищі, розповіла його ініціаторка Вікторія Шварцкоп. До речі, тато дівчини також захищає нашу країну у війську.

Вона зазначила, що розпочиналося усе з маленької групи з п’ятьох дітей, а зараз у співочому колективі 25 «бандерівців».

«Вперше вийти і співати було дуже страшно. Однак, тоді ми співом зібрали 15 тисяч гривень, і це нас змотивувало. Тож ми вирішили збирати кошти для військових далі, – каже Вікторія. – У Рожищі збираємося на вихідних. Також проводимо прямі трансляції, щоб кожен зміг долучитися до збору і в онлайн-режимі».

Окрім того, вони співають не лише у місті Рожище, а їздять у Луцьк, Ківерці та інші міста Волині. Юні волонтери впевненні, що далі більше. До прикладу, їх запитали, що вони будуть робити, коли закінчиться війна, а вони рішуче відповіли: «ми будемо збирати кошти на відбудову нашої країни!».

Іншим разом, одна з учасниць колективу сказала: «люди бувають різні. Я бачу в очах деяких з них байдужість, коли ми співаємо. Тож я своєю діяльністю буду робити усе, щоб таких людей було менше в Україні».

Наразі діти продовжують допомагати армії. Кожен може долучитися до їхніх зборів на сторінці волонтерки Вікторія Шварцкоп.

Маленькими кроками до великої Перемоги.

Читайте також: У центрі міста на Волині поставили авто, на якому бійці з Волині потрапили під танковий обстріл (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel