Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
На Волині діти із соціально вразливих категорій мали можливість оздоровитися в «Артеці»

Програма табору була дуже насиченою.

Фото: facebook.com.

На Волині діти із соціально вразливих категорій мали можливість оздоровитися в «Артеці»

Три тижні у міжнародному дитячому центрі «Артек» відпочивали 10 дітей із Підгайцівської громади

Путівки безкоштовно надала у Луцька районна державна адміністрація.

Про це повідомляє Підгайцівська територіальна громада.

14-річний син загиблого Героя із Піддубців Юрій Демчинський був обраний мером «Артеку» і усі три тижні, разом із вихователями, вигадував та організовував цікаве дозвілля для учасників «території дитинства».

Усі діти були поділені за віком та інтересами у різні групи, адже напередодні батьки заповнювали анкети, у яких детально розповіли про вподобання дітей. Тож організатори адаптували розважальну та відпочинкову частину, орієнтуючись на учасників заїзду.

Традиційно кожен артеківець отримав брендований одяг у кольорах загону і море нових знайомств.

Програма табору була дуже насиченою – екскурсії до Києва, спортивні змагання, концерти, теніс, футбол, арт терапевтичні заняття. Встигали діти й осягати й шкільну навчальну програму. Щодня було кілька уроків, а по закінченню, кожен отримав табель з оцінками.

Зі слів начальниці відділу соціального захисту Підгайцівської сільської ради Катерини Голубович, яка супроводжувала групу дітей у дорозі, найбільше діти засумували за ковбасою. Оскільки в таборі меню було за Клопотенком, а не всі діти звикли їсти здорову і корисну їжу, додому повертались не тільки з позитивними емоціями та новими знайомствами, а й з очікуванням домашніх смаколиків.

Участь у дитячому таборі «Артек» змогли взяти лише діти із соціально вразливих категорій – діти із малозабезпечених сімей, діти загиблих або зниклих безвісти Героїв.

Працівники соцвідділу Підгайцівської громади обдзвонили майже сотню сімей, однак у час війни до відпочинку в київському «Артеці» більшість поставились з обережністю.

Читайте також: На Волині для школярів проведуть спартакіаду з гандболу.

Реклама Google

Telegram Channel