Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Уже відомо, чи встановлять у Києві головну ялинку країни

Новорічна ялинка у Києві 2022-2023.

Фото: Відкриті джерела.

Уже відомо, чи встановлять у Києві головну ялинку країни

Щороку головну ялинку країни встановлюють у столиці

З початком повномасштабної війни київська влада вирішила не змінювати традицій і в 2022 році також встановила «ялинку незламності» у Києві. Вона стала символом віри у нашу перемогу, наших військових та стійкість усіх українців.

Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко розповів в інтерв’ю «ТСН» про те, чи планує влада встановлювати у столиці у 2023 році головну ялинку країни, інформують Економічні новини.

 Він зазначив, що «традиції потрібно берегти», проте до вирішення подібних питань необхідно підходити з «холодною головою».

«Багато років на Софійській площі стоїть новорічна ялинка. Минулого року вона теж була. Незважаючи на все – війну, обстріли, відключення світла. Традиції треба берегти», — заявив Сергій Попко.

Однак підходити до цього питання слід дуже виважено, оскільки можуть виникнути різні форс-мажори. Питання про встановлення головної ялинки країни в Києві вирішуватиметься на рівні влади, проте голова Київської міської військової адміністрації зазначив, що на його особисту думку ялинка має стояти.

«Звичайно, якщо не буде форс-мажорів і нових обставин, то, на мою думку, ялинка має стояти . Але до будь-яких рішень потрібно завжди підходити з холодною головою. Тому давайте дочекаємося з чим ми підійдемо до зими», — наголосив Сергій Попко.

У 2022 року в столиці на Софійській площі було встановлено головну ялинку країни. Іграшки на ялинці були торішніми — близько тисячі куль синього та жовтого кольорів, а також білі голуби. На верхівці ялинки замість зірки красувався герб України, а внизу було оформлено стенд із прапорами країн, які допомагають нашій країні впоратися з російською ордою.

Масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків та атракціонів на Софійській площі минулого року не було.

Читайте також: «22 жовтня: яке сьогодні свято й що не можна робити».

Реклама Google
 

Telegram Channel