Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Польща посилає танки до межі з білоруссю. Яка ситуація на волинському кордоні?

Під час відкриття нового танкового батальйону у селищі Чартаєв.

Фото – Міністерство оборони Польщі.

Польща посилає танки до межі з білоруссю. Яка ситуація на волинському кордоні?

Польща розгорнула у селищі Чартаєв (Семятичі) неподалік білоруського кордону новий танковий батальйон у складі першої піхотної дивізії

Формування 1-ї піхотної дивізії розпочалося у вересні 2022 року. Вона скрадатиметься з 12 військових частин: 4 загальновійськових бригад, артилерійської бригади, 4 полків військових типів і 3 спеціалізованих батальйонів. Планується, що дивізія налічуватиме понад 30 тисяч солдатів.

«Ми усвідомлюємо загрози. Ми добре знаємо, що кремлівські правителі розв'язали війну, бо хочуть відновити російську імперію. Це завжди було загрозою для народів, які жили по сусідству.

Тому, щоб запобігти нападу на нашу Батьківщину, ми зміцнюємо польську армію і створюємо нові військові підрозділи. Цей танковий батальйон тут, у Сем'ятицькому районі, буде оснащений танками К2. Це сучасні танки, які були розроблені в 21 столітті», – заявив глава Міноборони Польщі Маріуш Блащак (на фото) і додав: – Звертаюся до мешканців Сем'ятицького повіту вступати до Війська Польського. Завтра розпочнеться останній строк добровільної військової служби. На службу до Війська Польського зареєструвалося 8315 добровольців. Збережемо такий рівень заявок, а потім і такий рівень розвитку. Війська Польського, чисельний розвиток. Це неймовірно важливо для безпеки нашої батьківщини». 

.Фото – Міністерство оборони Польщі.

«Військові частини, які створюються у складі 1-ї піхотної дивізії легіонів, будуть оснащені сучасною зброєю». Фото – Міністерство оборони Польщі.

 кремлівські правителі розв'язали війну, бо хочуть відновити російську імперію. Це завжди було загрозою для народів, які жили по сусідству.

Тим часом начальник Камінь-Каширської районної військової адміністрації Ольга Ващук розповіла про ситуацію на волинському кордоні з білоруссю на ранок 13 листопада.

«Новий тиждень. Робочий графік побудований. Здебільшого завдання військового характеру.

І про кордон, звісно. Справи стабільні. Продовжуємо укріплювати.

Всім спокійного дня. Без тривог на серці та в повітрі», – написала пані Ольга на своїй сторінці у Facebook.

У ранковому зведенні Генштабу щодо російського вторгнення зазначено: «На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін». 

Читайте також: «Директор волинської школи воює на передовій  разом зі своїми учнями (Фото)».

Реклама Google

Telegram Channel