Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Сергій РЕБРОВ: «Я вважаю, що там був чистий пенальті, але...»

«Ми показали характер, билися за нашу країну».

Фото із сайту uefa.com.

Сергій РЕБРОВ: «Я вважаю, що там був чистий пенальті, але...»

Наставник збірної України прокоментував нічию у матчі з Італією – 0:0

Відбір до Євро-2024. Група С. 8-й тур. Україна – Італія – 0:0. Стадіон «Бай-Арена» (Леверкузен, Німеччина)​.

Збірна України: Трубін, Миколенко, Забарний, Сваток (Маліновський, 91), Конопля (Тимчик, 86), Степаненко (Піхальонок, 80), Мудрик, Зінченко (Сікан, 86), Судаков, Циганков (Зубков, 80), Довбик.

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров прокоментував нічию (0:0) у вирішальному матчі з Італією в 10-му турі кваліфікації Євро-2024.

– Прокоментуйте ситуацію з падінням Мудрика, де був чистий пенальті, але арбітр навіть не переглянув повтор.

– Я теж вважаю, що там був чистий пенальті, але є VAR. Із мого погляду це був 11-метровий. Але це вирішуємо не ми. Напевно, при перегляді VAR не побачили фолу. Там є люди, які дивляться…

Подивіться ще раз на цей момент:

– Що не вдалося виконати? Що завадило перемогти?

– Ми мали план на гру. Ми грали проти чинного чемпіона Європи. Дуже важко проти цієї команди з перших хвилин постійно пресингувати. Тому в першому таймі ми більше сконцентрувалися на обороні, а в другому грали інтенсивніше, більше пресингували, завдяки цьому відбирали м’яч і створювали моменти. Так, зараз хлопці дуже засмучені, тому що не здобули результат. Але я вважаю, що вони показали гарну гру, можу тільки подякувати їм.

– Наскільки важко було пройти весь шлях у такій групі та потрапити в плей-оф, який відбудеться наступного року?

– Звичайно, це важко. Небагато людей вірили в нас. Ми боролися до останньої гри. Я вдячний гравцям, з якими ми працюємо разом приблизно півроку. Вони показали розуміння нашої гри, показали український характер. Як усі ви знаєте, війна в Україні продовжується. Це важко для гравців, які завжди дивляться в телефон, стежать за новинами, так само, як і я. Непросто працювати в цій атмосфері. Але ми всі розуміємо, що представляємо сильну країну, що й продемонстрували на полі. Ми показали характер, билися за нашу країну.

Результат іншого матчу групи С: Північна Македонія – Англія – 1:1.

Відбір до Євро-2024. Підсумкова турнірна таблиця групи С:

Збірна І В Н П З:П О
1. Англія 8 6 2 0 22:4 20
2. Італія 8 4 2 2 16:9 14
3. УКРАЇНА 8 4 2 2 11:8 14
4. Північна Македонія 8 2 2 4 10:20 8
5. Мальта 8 0 0 8 2:20 0.

Тож збірна Українине потрапила напрряму у фінальну частину ЧЄ-2024, але зіграє у плей-оф кваліфікації у березні 2024 року. Суперниками України у півфіналі плей-оф можуть стати Ізраїль, Боснія або Уельс. Про це ми дізнаємося вже 23 листопада.

Читайте також: «Вони живцем вирвали 34 роки мого спортивного життя»

Реклама Google

Telegram Channel