Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Луцьку відбувся забіг проти насильства (Фото)

Фото Луцької міськради.

У Луцьку відбувся забіг проти насильства (Фото)

Луцьк доєднався до міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства»

Її мета — збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у громадян, створити в регіоні або державі соціальний простір, вільний від насильства, не допускати його прояви та комплексно реагувати. Адже в Україні, з початком повномасштабного військового вторгнення, ця проблема набула жахливого змісту.

Про це йдеться на сайті Луцької міськради.

 
 
 
 

Тому, аби не замовчувати, а говорити про цю біду вголос, на стадіоні гімназії №20 силами управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради спільно з Фондом ООН у галузі народонаселення було організовано символічний забіг. Він відбувався у три етапи: першими виходили на старт діти до 11 років, потім ті, кому було 15, далі — дорослі. Участь у кросі взяла також і заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

 
 
 
 

«Сьогоднішнім заходом ми вкотре хочемо підтвердити, що ми не бажаємо, щоби до нас з вами було застосоване насилля. А, на жаль, так є. І виною цьому — війна. Ворог нещадно нас нищить, але ми вистоїмо, ми переможемо! Тому дякуємо нашим Збройним Силам за таку упевненість, дякуємо їм за те, що оберігають нас!»,- зазначила у промові посадовиця.

 
 
 
 

Цікаво, що забіг організований таким чином, що взяти участь у ньому міг кожен бажаючий: спортсмен, мешканець громади, волонтер, держслужбовець. Загалом, на свято спорту завітало кількасот охочих. Безумовно прикрасили його представники служби надзвичайних ситуацій, котрі розповідали дітворі про свої робочі будні з розмінування деокупованих територій, демонстрували реманент з яким працюють і навіть пригощали учасників забігу смачним кулішем і чаєм.

 
 
 

За словами Ліни Галан, начальника управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, кількість присутніх на акції попри холодну погоду — свідчення солідарного прояву небайдужості українців один до одного. Також це метод донесення інформації про способи допомоги постраждалим від насильства. Бо фізичне і психологічне здоров'я — запорука успішної життєдіяльності людини.

 
 
 
 

Читайте також: Волинські патрульні долучились до заходу в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Реклама Google

Telegram Channel