Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Україна сильніша: першим аеропортом, який відкриють в Україні, буде «Бориспіль» — ОП

Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Фото: Facebook.

Україна сильніша: першим аеропортом, який відкриють в Україні, буде «Бориспіль» — ОП

Аеропорт «Бориспіль» стане першим цивільним летовищем, яке відкриють в Україні, щойно це дозволить безпекова ситуація

Таку заяву зробив заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга.

Про це повідомляє hromadske.

За його словами, аеропорт «Бориспіль» став першим об’єктом, який закрили через початок повномасштабної війни, але водночас він буде першим об’єктом, який відкриють, коли дозволить безпекова ситуація.

Керівник ОП Андрій Єрмак також висловив переконання, що невдовзі «Бориспіль» знову відправлятиме і прийматиме повітряні судна.

Керівник ОП Андрій Єрмак також висловив переконання, що невдовзі «Бориспіль» знову відправлятиме і прийматиме повітряні судна.

«Це повернення до елементів миру можливе тому, що Україна стала сильнішою. Тепер ми здатні забезпечити безпеку цього об’єкта», — пояснив Єрмак.

Перед цим, 15 листопада, Єрмак заявляв, що в Україні розглядають можливість відкриття одного з цивільних аеропортів до завершення війни. Він зазначав, що українська влада й партнери уже працюють над цим, але не уточнював, про яке летовище йдеться.

Прогнози Євроконтролю

У Європейській організації з безпеки повітряної навігації опублікували квітневий прогноз щодо розвитку авіагалузі до 2029 року. Там вважають, що обмеження на польоти над Україною, росією, Білоруссю та Молдовою зберігатимуться ще майже сім років.

Семирічні прогнози повітряного руху по всіх країнах-членах організації та загалом по Європейському регіону Євроконтроль оновлює двічі на рік.

Водночас у державному підприємстві «Украерорух» заявили, що повітряний простір відкриють одразу після завершення воєнних дій та перемоги України. У підприємстві наголосили, що Україна повноцінно готується до відновлення польотів у своєму повітряному просторі одразу після закінчення бойових дій.

Читайте також: «В кожну хату: в Україні почали по-новому видавати повістки».ʼ

Реклама Google

Telegram Channel