Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У громаді на Волині провели арт-терапевтичне заняття з глинотерапії

Ліплення - це дуже приємна і заспокійлива творчість.

Фото: facebook.com.

У громаді на Волині провели арт-терапевтичне заняття з глинотерапії

03 грудня у рамках проєкту «Інклюзивні громади - об'єднані дії для захисту прав людей з інвалідністю та за їх участі» в Торчинській громаді відбулося арт-терапевтичне заняття з глинотерапії, яке провела місцева майстриня Ольга Будько (Заверуха)

На занятті усі присутні познайомилися з глиною та її властивостями. Учасникам розповіли про глину - унікальний природний матеріал та показали, як в умілих руках вона перетворюється в оригінальний виріб. Ліпили новорічного гномика.

Про це пише Торчинська громада.

Виявилося, що ліпка - не тільки захопливе заняття, але й дуже корисне. Заняття викликало відчуття неймовірного задоволення в дітей та дорослих, під час якого розвивалась творча уява, фантазія та вдосконалювалась дрібна моторика рук. Майстер-клас не залишив байдужим нікого!

В подарунок учасники майстерки отримали гарний настрій, патріотичні блокноти та чудових новорічних гномів, зроблених власноруч.

«Подібні заходи сприяють формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я, дають розуміння та показують інструменти, що допомагають дбати про свій внутрішній стан», - зазначила представниця селищної ради, Алла Ревуцька.

«Ментальне здоров’я охоплює наш стан, свідомість, емоційну сферу, соціальну діяльність. Тому всі люди незалежно від віку, статі, соціального статусу, стану здоров’я мають дбати про своє ментальне здоров’я. Ця тема є сьогодні актуальною для всіх. Цей проєкт покликаний показати людям, що вони мають подбати про себе й тих, хто поруч. Ми маємо об’єднати зусилля, як держава, так і неурядові організації, аби підтримати всіх українців. Маємо охопити всіх увагою та турботою», – сказала координатора Національної асамблеї людей з інвалідністю в Україні в Торчинській громаді, Марія Глод.

Читайте також: В місті на Волині запрацювала благодійна їдальня (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel