Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Понад 200 волинських родин чекають з полону своїх рідних

Дмитро Лубінець.

Фото Укрінформ.

Понад 200 волинських родин чекають з полону своїх рідних

Офіс Омбудсмана тримає контакти з понад 200 сім’ями військовополонених з Волині

 В інституції реагують на порушення їхніх прав, зокрема щодо державних виплат. Про це під час візиту до Луцька повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, пише ІА Волинські новини.
Лубінець зазначив, що безпосередньо контактує з російською стороною щодо військовополонених, тому може зробити висновки, що росіяни свідомо призупинили обмін. Наразі Уповноважений тримає контакти з родинами військовополонених українських військових, зокрема з Волині.
«У нас відбувалися окремі зустрічі з родинами з Волинської області. Був випадок, коли один народний депутат організував достатньо велику групу родичів, привіз їх до Києва, і я особисто з ними спілкувався. Завдання номер один, яке я ставлю перед своїми регіональними представниками, – мати список родичів військовополонених, тримати з ними постійний контакт», – повідомив Уповноважений ВРУ з прав людини.
Як додав, його інституція тримає контакт з понад двома сотнями сімей військовополонених з Волині. Водночас він не став називати загальну кількість українських військових у полоні, тому що Офіс Омбудсмана свідомо не оприлюднює інформацію щодо кількості громадян України, які перебувають у полоні Російської Федерації.
Окрім того, Дмитро Лубінець зауважив, що його інституція максимально швидко та жорстко реагує на проблеми у виплатах соціальної допомоги, виплатах на загиблого або у щомісячних виплатах, поки рідна людина в полоні.
Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ.

Реклама Google

Telegram Channel