Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Українські біатлоністи закрили 40 мішеней за 43 постріли – і фінішували на 5-му місці

Після другої стрільби на другому етапі Дмитро Підручний навіть вивів Україну на 3-є місце.

Фото із сайту biathlon.com.ua.

Українські біатлоністи закрили 40 мішеней за 43 постріли – і фінішували на 5-му місці

Кілька хвилин тому в австрійському Хохфільцені завершилася класична чоловіча естафета на Кубку світу

У ній Україну представляли: Артем Тищенко, Дмитро Підручний, Артем Прима і Антон Дудченко.

Перший етап у складі української збірної вдруге поспіль було доручено Артему Тищенку. І наш снайпер досить непогано впорався з завданням вдалого старту команди: на вогневих рубежах Артем впорався без запасних патронів, а на дистанції майже увесь час тримався у щільній групі претендентів на 3-10 місця. Лише трішки Артем втратив перед самим фінішем, передавши естафету восьмим з відставанням у 14 секунд від третьої позиції швейцарця Себастьяна Сталдера.

На другому етапі наш капітан Дмитро Підручний вже на першому колі почав відігравати позиції, та й два рубежі пройшов лише з одним запасним патроном. То ж на останнє коло українець вибіг третім, на кілька десятих випереджаючи суперників зі Швеції та Фінляндії! Перед передачею естафети Дмитро все ж трішки відпустив Себастьяна Самуельссона – одного з трьох найшвидших біатлоністів на старті цього сезону. Але передача естафети четвертим – блискучий підсумок для нашої команди на екваторі естафети! До того ж, свій відрізок Підручний пройшов з другим часом серед усіх учасників другого етапу!

Як інформує biathlon.com.ua, Артем Прима протягом третього  етапу з усіх сил тримався разом зі шведом Оскаром Брандтом та фінном Юнні Мюккяля. Але позірна важкість, з якою наш біатлоніст тримався перед рубежем за суперниками була оманливою – це був прояв досвіду! І в той час як фінн заробив коло штрафу, а швед взагалі пішов на 300 штрафних метрів, українець методично закрив усі мішені – і зберіг четверту позицію!  І лиш останнє коло у виконанні Прими дещо погіршило враження від його етапу – він не просто пропустив Томмазо Джакомеля, але й відстав від італійця на 19 секунд, фінішувавши 5-им.

Перед останнім етапом Антон Дудченко на 13–15 секунд випереджав збірні Австрії та Швейцарії. Дудченко справедливо не став ганятись за лелекою у небі, зосередившись на збереженні п’ятої позиції. І сьогодні ми побачили саме те, чого очікуємо від Антона на останньому етапі – впевненість! Українець ідеально впорався зі стрільбою, продемонструвавши, що зрив у минулій естафеті був випадковістю. В той же час швейцарець використав чотири запасних патрони, а австрієць взагалі пішов на три кола штрафу! І найближчим конкурентом нашого фінішера на останньому колі став Мартін Понсілуома.

І хоч швед є одним з найшвидших біатлоністів, а Антон на старті сезону що не знайшов свій хід, однак 32 секунди, які мав у запасі Дудченко, виявилось цілком достатньо, щоб повторити найкращий результат минулого сезону – п’яте місце в естафеті!

Браво, хлопці! І, безумовно, браво, Юрай Санітра! Тому що пройти естафету лише з трьома запасними патронами на досить непростій трасі і в умовах, коли суперники масово заходили на штрафні кола – блискучий результат!

Пройти естафету лише з трьома запасними патронами на досить непростій трасі і в умовах, коли суперники масово заходили на штрафні кола – блискучий результат!

Хохфільцен-2023/2024. Кубок світу. Естафета 4х7.5 км, чоловіки:

 

 О 15:15 на змагання в класичній естафеті виходять жінки. Склад збірної України:

Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.
Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.

 Читайте також: Чому вчора після фінішу біатлоніст Дмитро Підручний корчився від болю і тримався за живіт?.

Реклама Google

Telegram Channel