Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Кулеба заявив, що абсолютна більшість членів ЄС хоче відкриття переговорів з Україною

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Фото: www.armyinform.com.ua.

Кулеба заявив, що абсолютна більшість членів ЄС хоче відкриття переговорів з Україною

«Уже очевидно, що боротьба за відкриття переговорів з ЄС триватиме до «останньої хвилини», — Кулеба

Міністр закордонних справ вважає, що боротьба за рішення про офіційний початок переговорів ЄС з Україною про вступ триватиме не лише найближчими днями, але й під час самого засідання Євроради, яке відбудеться 14-15 грудня.

Про це він 

 за підсумками засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі.

Кулеба наголосив, що загальний настрій у ЄС свідчить про «безпрецедентний рівень» підтримки відкриття переговорів про членство України у ЄС, утім саме рішення ще не ухвалене.

«Усі, хто налаштовані на підтримку рішення, налаштовані по-бойовому. Ця боротьба триватиме буквально до останньої хвилини засідання Євроради», — сказав Кулеба.

Він зазначив, що у ЄС «всі вражені» тим, що Україна виконала рекомендації практично за місяць, а не до березня. Кулеба розповів, що абсолютна більшість членів ЄС хоче відкриття переговорів з Україною. За словами міністра, самі члени ЄС у своїх виступах підкреслювали, що це рішення потрібно ухвалити не заради України, а заради самого ЄС і його безпеки та процвітання. А якщо воно не буде ухвалене — це буде удар по ЄС.

«Я сказав сьогодні колегам: дивіться, це все одно відбудеться. Якщо хтось хоче, щоб воно відбулося не сьогодні, а через декілька тижнів чи місяців, то це погано. Але це все одно буде, тому що не можна зупинити хід історії. А історія рухається дуже просто: Україна буде членом ЄС, це тільки питання часу і ціни. Наше завдання — зробити ціну найменшою», — сказав Кулеба.

Кулеба наголосив, що зараз не йдеться про вступ України в ЄС «прямо завтра»: після рішення про відкриття переговорів ще треба пройти 35 глав.

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також:

Реклама Google

Telegram Channel