Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Відбувся постріл: вчорашній призер Кубка світу з біатлону міг когось убити

«Це жорстоке нагадування для мене та для всіх біатлоністів – наскільки важливі насправді правила безпеки», – заявляє Стурла Легрейд.

Фото із сайту biathlon.com.ua.

Відбувся постріл: вчорашній призер Кубка світу з біатлону міг когось убити

Міжнародний союз біатлоністів спільно з журі змагань з мас-старту серед чоловіків на етапі Кубка світу з біатлону в Ленцерхайде вирішив заборонити Стурлі Легрейду (на фото) стартувати на змаганнях через порушення правил безпеки IBU (статті 8.5.1 і 11.2.d Правил змагань)

Рішення було прийнято на підставі інциденту з гвинтівкою в приміщенні норвезької команди, де під час холостого тренажу стався постріл.

Люди під час події не постраждали.

Підрозділ доброчесності з біатлону був поінформований і співпрацюватиме зі швейцарською владою, яка розслідує цю справу, щоб зібрати додаткову інформацію та вирішити, чи будуть вжиті додаткові заходи.

«Я глибоко шкодую про цей інцидент і приношу вибачення всій біатлонній родині, моїм товаришам по команді та власнику готелю за те, що трапилося. Це жорстоке нагадування для мене та для всіх біатлоністів – наскільки важливі насправді правила безпеки», – каже Стурла Легрейд, який вчора фінішував на третьому місці.

Ленцерхайде – 2023/2024. Кубок світу, гонка переслідування 12.5 км, чоловіки:

Фото із сайту biathlon.com.ua.
Фото із сайту biathlon.com.ua.

IBU високо оцінює відповідальну поведінку норвезької команди та спортсмена, які повідомили про інцидент і визнають важливість правил безпеки в усі часи.

 Сьогодні у швейцарському  Ленцерхайде в останній змагальний день третього етапу Кубка світу з біатлону у чоловіків та жінок пройдуть мас-старти.

Склад українських учасників:

Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.
Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.

Пряма трансляція на «Суспільному Спорт» і регіональних каналах «Суспільного». 

Читайте також: Україна забили 8 голів у ворота Бельгії (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel