Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чому вчора в Горохові на Волині було багато міліціонерів

Честь і слава такій міліцейській дружбі!

Фото Віктора ХОЛОНІВЦЯ.

Чому вчора в Горохові на Волині було багато міліціонерів

Колишні працівники Горохівського РВ УМВС України у Волинській області приїхали в нинішній центр громади з близьких і віддалених сіл колишнього Горохівського району вже традиційно. Більше 20 років поспіль ветерани міліції двадцятого і двадцять першого століть велелюдно вшановують своє покликання

Днем зустрічі вибрали 20 грудня, бо саме він був їхнім професійним святом до створення Національної поліції України. Воістину вражає: час змінив, здавалося, непорушну структуру правоохоронних органів, а тодішній колектив горохівських правоохоронців майже в повному складі по-своєму працює досі.

Справи офіцери (колишніх не буває), звісно, вирішують мирські, буденні й цінні насамперед людяністю: коли біда, підтримують одні одних фінансово й найпотрібнішим відчуттям друзів,  й неодмінно вітають з радісними подіями. 

Фото з архіву volyn.com.ua.

 У мирні дні дозвілля ветеранівців і їх сімей було насиченим екскурсіями визначними місцями України, відпочинком на річках і озерах, водохрещинськими купаннями, поїздками до театрів та музеїв… Ці незабутні подій «Ветеран» кілька років тому теж описав в ілюстрованому журналі, який видав власним коштом.

Але тепер війна й ми тимчасово змінили плани, крім тих, звісно, які стосуються допомоги (в тому числі й фінансової), захисту своїх прав, тощо. Членські внески, які раніше витрачали на змістовний відпочинок, тепер вирішили офірувати для ЗСУ. З першими залпами війни члени організації поспішили стати в ряди тероборонівців. Нині на фронтах боронять країну свого часу наймолодші офіцери організації – постові ІТТ – старшина Горохівського РВ УМВС України у Волинській області Андрій Панасюк і старший сержант Анатолій Савчук, на службі в ЗСУ - колишній старший оперуповноважений БНОН, старший лейтенант поліції Федір Огроднічий, – каже лідер «Ветерана», екс начальник Горохівського РВ УМВС України у Волинській області, підполковник міліції, член Ради адвокатів Волинської області, удостоєний Почесної відзнаки Національної асоціації адвокатів України «Найкращий адвокат Волині», депутат Мар’янівської селищної ради Ігор Богонос.

Пан підполковник очолив організацію в 2009 році, як у засвіти відійшов її засновник Володимир Гладун. За хист керувати мудро, гуртувати щиро, робити все вчасно, бути відвертим і доброзичливим водночас колеги-офіцери дали  Ігореві Михайловичу псевдо Вождь, яке дуже пасує цьому статечному інтелігенту,

– Та час, коли ми заспіваємо гуртом, бо вміємо й любимо, настане.  Наш Валік Осоховський візьме акордеон і ми співатимемо улюблені мотиви на честь Перемоги й нашого «Ветерана», – знають міліціонери-пенсіонери. До речі, всі ці чудові люди – передплатники газети «Волинь».

А 20 грудня вони, як і зазвичай, разом із настоятелем Свято-Миколаївського храму м. Горохів о. Романом Янівом найперше молилися в церкві за упокій колег, які відійшли у засвіти. Потому згадували їх добрим словом біля могил. Саме за таку світлу пам’ять цих справжніх чоловіків цінують і поважають міліцейські вдови. Жінки вдячно на всіх подіях почуваються почесними членкинями, порадницями організації.

Відтак спогадів і гарних побажань було ще багато. Дотепно й доброзичливо наговорилися про дні і ночі незабутньої служби. З тих років зберегли найцінніше – порядність й взаємоповагу, тому вірять, що в їхнього «Ветерана» попереду – многолітня історія, яку вони невдовзі  шануватимуть у переможній мирній Україні.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Читайте також: «Троє військових з Волині отримають премію Верховної ради України».

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel