Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Президент Зеленський вручив батькам Героя України з Волині посмертну нагороду сина

Роман Букало назавжди залишиться 27-річним.

Фото із сайту suspilne.media.

Президент Зеленський вручив батькам Героя України з Волині посмертну нагороду сина

У червні 2014-го ангел спас Романа Букала від смерті, коли вагнерівці збили поблизу Луганська Іл-76 із українськими десантниками, а волинянина в останні хвилини перед вильотом цього судна пересадив в інший літак. Проте і небесний покровитель не зміг зарадити торік 17 грудня під час виконання завдання із визволення острова Великий Потьомкінський на Херсонщині. Смерть забрала до себе Романа буквально за декілька днів до його 28-ліття…

Глава держави Володимир Зеленський вручив батькам Героя України Романа Букала посмертну нагороду сина.

Про це повідомив відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю Камінь-Каширської райдержадміністрації.

«Днями минув скорботний рік, як смертю хоробрих поліг за Україну її вірний син, – оператор групи спецпризначення команди бойових плавців старший матрос Роман Букало.

Юний захисник із міста Каменя-Каширського ще з 2014-го приєднався до лав оборонців рідної землі, зокрема брав участь у боях за Луганський аеропорт. У 2022-му після початку повномасштабного вторгнення ворога повернувся з Німеччини та поповнив ряди ЗСУ, був учасником наступальної операції на Херсонському напрямку. Тепер він – воїн небесного легіону.

Своїм Указом Глава держави присвоїв краянину звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно.

Сьогодні, 21 грудня 2023 року, Президент Володимир Зеленський вручив найвищу нагороду батькам загиблого земляка. Церемонія відбулася в Білій залі Героїв України в Маріїнському палаці в Києві.

«Надзвичайна честь – від імені всього нашого народу дякувати тим українцям, чия хоробрість особлива й чиє ім’я – назавжди в історії нашої незалежності. Ми відзначаємо Героїв України – солдатів і матросів, сержантів і офіцерів, які виявилися здатними на такий чин, що його вага впливає на життя держави, на моральний дух наших воїнів і загальну силу України. Це люди, чия сміливість надихає. Це воїни, які повелися в боях взірцево і які, не шкодуючи себе, проявили абсолютну самовідданість – абсолютну вірність завданню боронити Україну та дбати про побратимів. Я дякую кожному Герою! Дякую кожній родині, яка виховала таких українців – таких справжніх Героїв України», – сказав Володимир Зеленський, звертаючись до присутніх.

Світла пам’ять Герою! Вічна шана його подвигам! Назавжди – в серцях!».

Читайте також: Уже 24 лютого 2022-го волинянин вирушив додому з німецьких заробітків, щоб навіки стати Героєм....

Реклама Google

Telegram Channel