Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
У громаді на Волині не прийняли бюджет

Обранці хочуть почути думку громадськості з приводу цієї теми.

Фото ілюстративне.

У громаді на Волині не прийняли бюджет

Низка депутатів подала свої пропозиції щодо формування бюджету на 2024 рік, проте вони не знайшли підтримки у особі голови громади

У Шацькій громаді не прийняли бюджет на 2024 рік через розбіжність поглядів депутатів та голови громади.

Про це написав на сторінці у фейсбук депутат Шацької селищної ради від ВО «Свобода» Андрій Лисий, повідомляє Волинь UA.

«21 грудня відбулась 50-а чергова сесія Шацької селищної ради, на якій десять депутатів подали звернення до голови ради. В зв’язку з тим, що голова не почув депутатів, бюджет громади на 2024 рік не було прийнято. Хочемо знати думку жителів громади», - написав депутат.

Як зазначив пан Андрій, на сесії низка депутатів подала свої пропозиції щодо формування бюджету на 2024 рік, проте вони не знайшли підтримки у особі голови громади.

Депутати запропонували оптимізувати апарат ради шляхом скорочення працівників, зокрема, обранці вважають доцільним залишити одного заступника голови та звільнити керуючого справами. Це дасть змогу збільшити заробітну плату іншим рядовим працівникам та спрямувати кошти на потреби ЗСУ. Також депутати пропонують скоротити працівників-пенсіонерів, які і так на даний час, з їх слів, мають пристойну пенсію та встановити максимальну заробітну плату голові ради не більше 30 тисяч гривень. 

В результаті проєкт бюджету Шацької громади на 2024 рік більшість не підтримала.

«Ці три вимоги є принциповими і без їхнього врахування наше голосування за бюджет громади на 2024 рік неможливе», - підсумували депутати у своєму зверненні.

Тому обранці хочуть почути думку громадськості з приводу цієї теми.

Аналізуючи коментарі у соцмережі фейсбук під дописом Андрій Лисого, хочемо зазначити, що більшість коментаторів ЗА такі представлені депутатами пропозиції.

Читайте також: «У волинському Горохові двоє освітян удостоєно іменних стипендій». 

Реклама Google

Telegram Channel