Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Зрадник України із Волині Анатолій Тимощук утік із росії?

Невже тепер буде покаяння?

Фото із сайту novyny.live.

Зрадник України із Волині Анатолій Тимощук утік із росії?

Перший і поки єдиний американський тренер в українському футболі Денніс Люкенс спробував виправдати боягузливу позицію Анатолія Тимощука

Тренер із США Денніс Люкенс розпочав свою кар’єру в Україні у 2011 році на посаді директора зі скаутингу в ФК «Севастополь». Після цього фахівець очолив херсонський «Кристал», а потім миколаївський «Суднобудівник», ставши першим американським тренером в історії українського футболу. Війна застала Люкенса вдома у Миколаєві і під вибухи російських ракет йому з сім’єю довелося виїжджати з України. В ексклюзивному інтерв’ю «Українському футболу» він розповів про свої товариські стосунки зі зрадником України Анатолієм Тимощуком.

– У вас є фото з Анатолієм Тимощуком. Де ви його зробили? – запитав Денніса Люкенса кореспондент «Українського футболу».

– Я з ним отримував тренерську ліцензію UEFA Pro, там ми і сфотографувались.

– Як ви ставитесь до того, що після початку повномасштабного вторгнення він залишився працювати у росії?

– Ну, це інша ситуація, оскільки Тимощук і до війни був у росії, грав за «Зеніт». У нього російська дружина і російські діти. Відносини між росією та Україною були хорошими до війни. Війна застала його там. Що він мав робити? Вийти на вулицю і протестувати проти путіна? Його б одразу заарештували і посадили до в'язниці.

Наскільки я розумію, Тимощук вже виїхав з росії і живе в іншій країні.

Ми з ним товаришуємо, але не близько. Я спілкувався з ним кілька днів тому. Він опинився в дуже складній ситуації. Я бажаю йому тільки добра. Він втратив все в Україні, репутацію та свої регалії, і, як я розумію, залишив все в росії.

Я не хотів би опинитись на його місці. Він казав мені, що він українець і любить Україну.

Я навіть намагався допомогти виїхати йому з сім’єю до Ірландії. Він сказав мені, що хоче виїхати з росії. Він застряг у рф ще до війни і не міг висловитися через страх бути заарештованим і засудженим до 15 років ув’язнення.

Денніс Люкенс та Анатолій Тимощук. Фото з особистого архіву Денніса ЛЮКЕНСА.
Денніс Люкенс та Анатолій Тимощук під час тренерських курсів UEFA Pro. Фото з особистого архіву Денніса ЛЮКЕНСА.

Що він мав робити? Вийти на вулицю і протестувати проти путіна? Його б одразу заарештували і посадили до в'язниці.

 – Чому він зараз публічно не засуджує війну і не перепрошує українців за свою помилку? Ярослав Ракіцький також грав за «Зеніт», але 24 лютого покинув росію і засудив агресію. Тимощук цього не зробив. Тому ми, українці, не розуміємо його позицію і не можемо пробачити.

– Я не можу читати думки Тимощука. Я не можу назвати його близьким другом, бо ніколи не сидів і не пив з ним навіть кави. Чи був він неправий, що залишився в росії? Так, однозначно.

Він попросив мене допомогти йому з сім’єю виїхати до Ірландії, і я подумав, що він хоче організувати пресконференцію, на якій засудить війну і очистить своє ім'я. Але у підсумку він не приїхав.

Будь ласка, не перетворюйте наше інтерв'ю на політичні дебати. Можливо, у мене немає української крові, але я люблю Україну, мій син українець.

Я засуджую росію і всі дії її лідерів. Я засуджую всіх росіян за мовчання.

Я футбольний тренер, який втратив свій будинок, все своє майно, автомобіль і своє прекрасне життя в Україні. Я зараз тримаю на руках свого 9-річного сина, який плаче, сумуючи за своєю країною і всім, що він залишив позаду, – заявив Денніс Люкенс в інтерв'ю «Українському футболу».

P.S. На офіційному сайті санкт-петербурзького «Зеніту» у розділі «Тренери» зазначено, що 44-річний Анатолій Тимощук входить до тренерського штабу клубу.

Фотоскірн із сайту fc-zenit.ru.
Фотоскірн із сайту fc-zenit.ru.

 Читайте також: Тренер воротарів збірної України: «95-й квартал – це купа дебілів на сцені».

Реклама Google

Telegram Channel