Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У віці 100 років зупинилося серце найвідомішої у світі Меррі Поппінс

Волинь-нова

У віці 100 років зупинилося серце найвідомішої у світі Меррі Поппінс

Британська акторка Глініс Джонс, відома своєю роллю феміністичної ікони пані Бенкс у фільмі «Мері Поппінс» 1964 року, пішла з життя. Їй було 100 років

Менеджер Джонс Мітч Клем повідомив, що вона померла «мирно» у Лос-Анджелесі в будинку для людей похилого віку, де вона жила останні кілька років. У неї залишився онук Томас і троє правнуків.

Про це повідомляє CNN.

«Глініс торувала свій життєвий шлях завдяки інтелекту, дотепності та любові до виступів, впливаючи на мільйони життів, – зазначив Клем. – Вона увійшла в моє життя на початку моєї кар’єри та встановила дуже високу планку того, як потрібно працювати в цій індустрії з витонченістю, класом і правдою».

Кар’єра Джонс як кіноакторки, телеведучої та театральної актриси охоплює майже дев’ять десятиліть.

Ще підлітком Джонс отримала свою першу роль у кіно в романтичній драмі 1938 року «Південна їзда». У 1940-х роках вона знялася у низці фільмів, зокрема у воєнній драмі «49-та паралель» у 1941 році, за яку отримала нагороду за найкращу акторську роботу від Національної ради кінооглядачів США.

Довідково:

Глініс Джонс народилася в Південній Африці та виросла у Великій Британії, знялася в низці голлівудських фільмів і телешоу протягом 1950-х років до свого великого прориву в 1960 році, коли разом з Деборою Керр і Робертом Мітчумом знялася в сімейній драмі «Сандаунзери» в ролі пані Ферт. Фільм отримав п’ять номінацій на «Оскар», в тому числі одну для Джонс у категорії «Найкраща жіноча роль другого плану».

У 1963 році Джонс знялася в однойменному телесеріалі «Глініс», комедії про таємничу письменницю, а потім отримала свою найвідомішу роль пані Бенкс у діснеївському фільмі «Мері Поппінс», що вийшов 1964 року.

Разом з Джулі Ендрюс, Діком Ван Дайком і Девідом Томлінсоном у «Мері Поппінс» Джонс зіграла пані Бенкс, яскраву та оптимістичну феміністичну героїню, яка співала пісню «Sister Suffragette» в оскароносному фільмі.

У 1980-х і 1990-х роках Джонс з'являлася в різних телесеріалах, включаючи «Повноліття» 1988 року і драму «Суддя» 1994 року, разом з Денісом Лірі та Джуді Девіс. Серед інших її робіт – «Поки ти спав» 1995 року та комедія «Суперзірка» 1999 року.

Читайте також: Зірка футболу із Волині знімався в українському блокбастері «Довбуш».

Реклама Google

Telegram Channel