Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Зірка футболу із Волині знімався в українському блокбастері «Довбуш»

Зірка футболу із Волині знімавсяу в українському блокбастері «Довбуш» Впізнали, хто це? Так, це два Артеми: Федецький – ліворуч, Мілевський – праворуч!

Фото із сайту ukrfootball.ua.

Зірка футболу із Волині знімався в українському блокбастері «Довбуш»

Уродженець Волині, колишній захисник «Шахтаря», «Карпат», «Дніпра» та національної збірної України Артем Федецький в ексклюзивному інтерв’ю «Українському футболу» розповів про свій акторський досвід на зйомках вітчизняного блокбастеру «Довбуш», який відзняв теж наш земляк Олесь Санін

«Ми з Мілевським зіграли ролі у таверні, де він був офіціантом»

– Артеме, як ви з Мілевським потрапили на зйомки фільму «Довбуш», хто вас запросив?

– По OLX нас знайшли (сміється). А якщо серйозно, то це був спільний проєкт УАФ та пивоварні «Львівське», яке є спонсором збірної України. Вибір упав на мене і Мілевського. Ми зустрілися, поговорили і погодились, довго не вагаючись. Нам стало цікаво стати частиною чогось історичного.

– Які ви ролі зіграли?

– Звичайно, це були епізодичні ролі, але цікаві. Ми з Мілевським зіграли ролі у таверні, де він був офіціантом. Я знявся за два дублі, а третій ми дозняли на всяк випадок. Більше часу зайняли зйомки рекламного промо-ролика – цілий день.

Зірка футболу із Волині знімавсяу в українському блокбастері «Довбуш» Впізнали, хто це? Так, це два Артеми: Федецький – ліворуч, Мілевський – праворуч!
Впізнали, хто це? Так, це два Артеми: Федецький – ліворуч, Мілевський – праворуч! Фото із сайту ukrfootball.ua

 – Що вам запам’яталось під час зйомок у фільмі?

– Було дуже круто: старовинний одяг, декорації. Таке відчуття, що ми повернулись у стародавні часи і на власні очі побачили, як українці воювали за свою землю. Тому цей фільм актуальний у наш час, коли ЗСУ боронить Україну від окупантів.

– Були якісь кумедні історії на знімальному майданчику?

– Коли футболісти перетинаються разом, то завжди спливають якісь горбилі. Зараз уже не пригадаю, але на знімальному майданчику промо-ролика було весело. А от під час зйомок фільму все було доволі серйозно. Кожен хотів показати свої професійні здібності.

 «Довбуша» будуть показувати не тільки у Європі, а й у США та Канаді. Цей історичний проєкт дуже важливий сьогодні. Фільм показує, як треба боротися з ворогами України.

– Цікаво, а що насправді в келихах п’ють актори замість алкоголю?

– Не скажу, бо в моїй ролі пити не довелося. Там знімають стільки дублів, що якби актори пили справжній алкоголь, то не було б кому зніматися.

– Що важче: робота актора чи футболіста?

– Їх не можна порівнювати. Важка будь-яка професія, якщо займатися нею серйозно. Робота футболіста – це тяжкий труд. Не можна просто прийти з вулиці і стати топ-гравцем. Це може лише Мессі, у якого природній талант. А от Роналду кожен божий день працює над собою, щоб показувати шалені результати. Так само й актори. Не кожен зможе без підготовки показати справжні емоції.

– Вам сподобався ваш акторський досвід?

– Було дуже круто. Я долучився до серйозного проєкту. «Довбуша» будуть показувати не тільки у Європі, а й у США та Канаді. Цей історичний проєкт дуже важливий сьогодні. Фільм показує, як треба боротися з ворогами України.

– Якщо вас іще запросять знятись у кіно, відгукнетесь?

– Подивимось. Якщо режисер буде в мені зацікавлений, то чому б і ні. Мені акторський досвід сподобався, але я розумію, що до цього потрібно готуватися. Якщо мене запросять ще знятись у фільмі, значить, я свою епізодичну роль у «Довбуші» зіграв добре.

– Зеленський у «95 Кварталі» грав Мілевського, а чи зміг би Мілевський зіграти Зеленського, як думаєте?

– Це дуже важка роль. Я думаю, Зеленського може зіграти тільки Зеленський. Іншої людини для цієї ролі я не бачу.

– А яка роль підійшла б Мілевському?

– Думаю, Стетхема (Дже́йсон Майкл Сте́йтем – англійський актор, найбільш відомий за фільмами режисера Ґая Річі – «Карти, гроші та два стволи, що димлять», «Великий куш» і «Револьвер». – Ред.) Міля точно не замінить. Також він не такий брутальний, як Брюс Вілліс. Мені здається, Артему б шикарно підійшла роль у якійсь комедійній драмі.

– Якби знімали біографічний фільм про вас, то якого відомого актора ви б запросили на роль Федецького?

– У мене тільки одна асоціація. З моїм висловом «трішки в ніжку, трішки в м’яч» на роль Федецького ідеально підійшов би «Костолом» Вінні Джонс (британський актор та колишній футболіст збірної Вельсу і кількох клубів Англійської Прем’єр-ліги, зокрема «Вімблодона» і «Челсі». – Ред.).

– Як би ви назвали фільм про вас?

– «Вся кар’єра у підкаті», а люди вже нехай додумують самі. 

Повний текст інтерв’ю читайте за цим посиланням: https://ukrfootball.ua/exclusive/milevskii-stetkhema-tochno-ne-zaminit-fedeckii-pro-ziomki-u-filmi-dovbush/ .

Читайте також: 22-річний рівнянин став найкращим лижним акробатом Європи​.

Реклама Google

Telegram Channel