Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
У Святого Миколая діти просять, щоб… повернувся з фронту тато

Під час нинішньої акції подарунки від Миколая отримають 200 діток.

Фото із сайту vcolnuft.volyn.ua.

У Святого Миколая діти просять, щоб… повернувся з фронту тато

У Луцьку завершилася благодійна акція «Дарувати тепло – легко!»

Сьомий рік поспіль проводиться захід, організований Мальтійською службою допомоги та гіпермаркетом «Нова лінія». Його мета – подарувати радість, позитивні емоції дітям вимушених переселенців, а також з особливими потребами, із малозабезпечених родин, сиріт та інших вразливих категорій, яким нині потрібна підтримка. У рамках акції в торговельному центрі «Нова лінія» з 4 листопада по 5 грудня проходив благодійний ярмарок, на якому можна було придбати різноманітні смаколики, виготовлені руками студентів і викладачів Волинського фахового коледжу Національного університету харчових технологій.

– Наш заклад бере участь у цьому заході з 2017 року, – розповідала  працівниця коледжу Оксана Казнадзей, котра разом зі своїми вихованцями пропонувала відвідувачам гіпермаркету різноманітну випічку, желе. Раніше ми випікали лише солодощі, а цього року покупці можуть придбати ще й кулеб’яку з м’ясом. Виручені кошти підуть на подарунки знедоленим дітям до свята Миколая Чудотворця.

Кожен відвідувач торговельного закладу міг створити свято дівчинці чи хлопчикові, які опинилися у складних життєвих обставинах, взяти листівку з побажанням дитини, яке відгукнулося у  серці, і, уточнивши у волонтерів чи продавців інформацію про неї, придбати подарунок. 

Попри війну, складні життєві обставини, у яких опинилися, хлопчики та дівчатка чекають їх. На жаль, не всім батьки можуть придбати омріяне, покласти під подушку конструктор чи ляльку. Та й, кажуть організатори акції, сьогодення, війна внесли корективи у мрії. У листівках-побажаннях, якими була обвішана у вестибюлі гіпермаркету красуня-ялинка, діти просять миру, щоб не літали ракети, не гинули люди, процвітала Україна і щоб повернувся з фронту тато. Кожен відвідувач торговельного закладу міг створити свято дівчинці чи хлопчикові, які опинилися у складних життєвих обставинах, взяти листівку з побажанням дитини, яке відгукнулося у  серці, і, уточнивши у волонтерів чи продавців інформацію про неї, придбати подарунок. 

– Листівки розібрали наші друзі та партнери, які з нами з часу започаткування акції, з 2017 року, – розповідала виконавчий директор Мальтійської служби допомоги Віра Блеккер. – 36  листівок узяв Луцький пологовий будинок, трохи – військові, лучани, які хочуть допомогти нам. Щороку, якщо у нас залишаються кошти, купуємо подарунки і для маленьких пацієнтів, які проходять реабілітацію у санаторії «Дачний». Вони теж чекають Чудотворця.

За словами Віри Мефодіївни, під час нинішньої акції подарунки від Миколая отримають 200 діток. Аби  ніхто не залишився обділеним та щоб охопити  більшу аудиторію,  щороку організатори  намагаються брати іншу категорію дітей чи заклад, де вони виховуються. Зазначимо, що цьогоріч у благодійному заході взяли участь дошкільний заклад №29, школи №№17, 3, 24, малозабезпечена сім’я, у котрій росте 5 діток, одна з яких із інвалідністю.

Євгенія СОМОВА.

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також:

 

Реклама Google

Telegram Channel